Play ponuda

Stigla loša prognoza za Ivicu Kostelića

shimmer fallback

Hrvatski skijaški junak Ivica Kostelić povećat će broj svojih olimpijskih medalja, ali zlato će mu još jednom pobjeći.

29.10.2013.
14:01
Play ponuda

Infostrada Sports je izradila vlastiti model bodovanja sportaša na temelju kojega procjenjuje kako će koja nacija proći na predstojećim Igrama. Sportašima se bodovi dodjeljuju za nastupe na prethodnim Olimpijskim igrama, te na svjetskim prvenstvima i kupovima, a u obzir se uzima i vremenska odrednica, pa tako natjecanja koja su održana u daljoj prošlosti nose manje bodova od onih održanih nedavno.

U svakom slučaju, prema predviđanju Infostrade, Hrvatska će u Sočiju osvojiti dva srebra, dakako oba zahvaljujući Kosteliću. Nije teško pogoditi ni discipline u kojima bi se trebao naći na postolju: to su slalom i super-kombinacija. Podsjetimo, osim ova dva 'virtualna' olimpijska srebra, Kostelić zasad ima i tri prava. Podsjetimo, Ivica će u Sočiju pokušati ostvariti dječački san, osvojiti zlatnu medalju na OI.

Po 37 medalja će, kaže kristalna kugla, u Sočiju osvojiti Norveška i Njemačka, s time da će Norvežani ipak biti znatno uspješniji jer će uzeti čak 15 zlata, a Nijemci šest. Amerikancima se predviđa 14, a Kanađanima 11 zlatnih odličja.

Naši susjedi Slovenci mogli bi osvojiti čak šest medalja, a njihova bi junakinja očekivano trebala biti skijašica Tina Maze kojoj Infostrada prognozira tri zlata i jednu broncu. Bivši hrvatski reprezentativac Jakov Fak Sloveniji će, govori ovaj model, donijeti srebro u biatlonu, a medalju istog sjaja će uzeti i Rok Marguč u snowboardu.

Srećom, čar sporta je, između ostaloga, upravo u nepredvidljivosti tako da sve ovo treba shvatiti samo kao zabavu. A istinu ćemo saznati tek u veljači…

Play ponuda
Play ponuda