HRVATSKI SPORT ZAVIJEN U CRNO: / Iznenada je preminula legenda! 'Ovo je šok, pa momak je bio potpuno zdrav'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sinoć mu je srce stalo, pokušali su ga oživjeti, ali nije bilo spasa

12.6.2018.
11:07
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U Šibeniku je iznenada u 48. godini preminuo jedan od najboljih hrvatskih vaterpolskih centara, reprezentativac i olimpijac Renato Vrbičić. Kako doznaje Šibenski.hr doznaje, Vrbičić je preminuo u svom domu u utorak rano ujutro, najvjerojatnije od srčanog udara...

"Sinoć mu je srce stalo, pokušali su ga oživjeti, ali nije bilo spasa. Ne možemo vjerovati. Nadamo se kao da to sve skupa nije istina", rekli su ljudi iz kluba za šibenskiportal.rtl.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sinoć smo na bazenu bili zajedno'

Perica Bukić, izvršni direktor Vaterpolo saveza Hrvatske, također proslavljeni olimpijac, ne može vjerovati da je preminuo Vrbičić.

"Sinoć smo na bazenu bili zajedno. Momak je bio potpuno zdrav. Ovaj čas čitam poruke i ne vjerujem. On je bio moj suigrač, kolega, prijatelj, suradnik godinama… Ovo je šok", kratko je u nevjerici kazao Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbičić je kao vaterpolist ostvario iznimno bogatu karijeru.

Bio prvak Europe sa Jadranom

Sa splitskim Jadranom je bio prvak Europe u momčadi koja je u ratnom vihoru okupila sve što je vrijedilo u hrvatskom vaterpolu, među ostalim Pericu Bukića i Dubravka Šimenca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2015. godine Vrbičić je bio trener šibenskog Solarisa.

Vrbičić je rođen 21. studenog 1970. u Šibeniku i bio je igračka legenda tri kluba - Solarisa, splitskog Jadrana i zagrebačke Mladosti - te stožerni igrač hrvatske vaterpolske vrste koja je 1996. u Atlanti na Olimpijskim igrama osvojila srebro, prvu veliku medalju hrvatskog vaterpola. U to je doba Vrbičić bio neizostavan dio udarne sedmorke budući da je bio prvi sidraš Barakuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon matičnog Solarisa, igrao je u dva hrvatska kluba s kojima je osvojio sve europske trofeje. Štoviše, neke i više od jednom. Tako je 1991. i 1992. pod kapicom Jadrana iz Splita osvojio tadašnji Kup prvaka Europe ili današnju Ligu prvaka, da bi kasnije pod kapicom Mladosti osvojio Kup pobjednika kupova 1999. odnosno Kup LEN 2001.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUG BEZ FINALA LP-A: Suci u ključnom trenutku Dubrovčanima isključili prvog centra i odlučili utakmicu

Trostruki je prvak Hrvatske, s Mladosti 1997, 1999. i 2002, te osvajač Hrvatskog kupa sa Žapcima 1998. i 1999. Pred kraj igračke karijere, otišavši iz zagrebačke Mladosti 2003., dvije je sezone igrao u Italiji (Catania i Civitavecchia), da bi posljednju sezonu, 2004./05., odigrao u svom Šibeniku.

Po okončanju igračke karijere počeo je raditi kao trener, prvo s mlađim uzrastima u Šibeniku/Solarisu u kojem je 2015. preuzeo palicu trenera prve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je godine kao pomoćni trener u stožeru hrvatske vrste do 20 godina sukreirao srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvo tog uzrasta u Beogradu. Mjesto i datum pokopa Renara Vrbičića bit će naknadno obznanjeni.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo