HRVATSKI DVOBOJ ZA TITULU: / Jug CO i Mladost na različite načine izborili finale regionalne lige

Image
Foto: PIXSELL

Jug u finale bez stresa, ali u drugoj drama

13.4.2018.
21:53
PIXSELL
VOYO logo

U finalu završnog turnira regionalne vaterpolske igre koji se održava u Dubrovniku igrat će Jug CO i zagrebačka Mladost.

Jug CO, koji je slavio u ovom natjecanju u posljednje dvije sezone, je rutinski stigao do pobjede protiv splitskog Jadrana sa 11-7, dok je Mladost u dramatičnom dvoboju pobijedila Jadran iz Herceg Novog nakon peteraca 14-12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jug CO je bez suviše stresa odradio susret protiv Jadrana. Dubrovčani su nakon prve dvije četvrtine vodili 7-2 i potom rutinski odradili nastavak susreta.

Jug su do pobjede predvodili Loren Fatović sa četiri, te Maro Joković i Vincenzo Renzuto sa po dva gola, dok je Marko Bijač imao 14 obrana. Kod Jadrana najefikasniji su bili Nathan Power s tri, te Antun Goreta i Ivan Krapić sa po dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava drama u drugom susretu, Jadran je imao veliko vodstvo

U drugom susretu gledali smo pravu dramu. Mladost je odlično ušla u susret i povela je 2-0. Međutim, Jadran HN je uzvratio s nizom od šest golova za vodstvo 6-2. 'Žapci' su u trećoj četvrtini uspjeli smanjiti na gol zaostatka (7-6), a potom tri minute prije kraja izjednačiti na 9-9. Do kraja susreta oba su sastava zabila po još jedan gol, a zadnji napad na utakmici imala je Mladost, ali nije uspjela zabiti.

Prilikom izvođenja peteraca igrači Mladosti su bili bez pogreške. Golove su zabili Radu, Zović, Bukić i Bašić, dok su kod Jadrana uspješni bili Kriještorac i Radović, Petković je pogodio okvir gola, dok je Mijuškovićev udarac obranio Marcelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Mladosti najefikasniji je bio Luka Bukić sa četiri gola, dok su Cosmin Radu, Ivan Domagoj Zović, Andrija Bašić i Lovre Miloš zabili po dva gola. Na vratima je bio sjajni Ivan Marcelić sa 14 obrana.

Jadran su predvodili Đuro Radović, Vladan Spajić, Filip Gardašević, Dragan Drašković i Marko Petković sa po dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jugu je ovo šesto finale uzastopce, te deveto ukupno, a slavio je zadnje dvije godine, te ukupno tri puta. Mladost je prvi put ušla u finale.

Finale je na rasporedu u subotu u 20.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo