Loše je završilo: Talentirana sportašica odlazi iz Hrvatske!?

Mlada skijašica Saša Tršinski nekada je nosila predznak nasljednice Janice Kostelić. Danas, međutim, više nije niti u reprezentaciji.

4.1.2015.
14:38
VOYO logo

Saša Tršinski je prije samo tri godine nosila predznak nasljednice Janice Kostelić. Danas međutim situacija je drugačija. Saša je ispala iz reprezentacije, a suočila se i sa velikim financijskim problemima koje utjeću na nastavak njezine karijere. Na Snježnoj kraljici je jedina završila utrku od svih hrvatskih predstavnica, završivši prvu vožnju na 41. mjestu.

"Kada sam u proljeće saznala da sam ispala iz reprezentacije, bilo mi je jako teško. Ja od travnja do rujna nisam stala na skije, a sve do listopada nismo znali hoću li uopće skijati ili ne. Financijski je sada to jako teško, no prevagnula je moja silna želja za natjecateljskim skijanjem", kazala je Saša za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina želja za skijanjem je "skupa", jako skupa...

"Da bih bila blizu po pripremama i nastupima članova reprezentacije, to stoji oko 30-40.000 eura po sezoni. Zato pokušavamo štedjeti, recimo, uvijek tražimo što jeftiniji smještaj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je tri godine provela u FIS ekipi i dvije u dječjoj reprezentaciji, Sašu više Savez financijski ne podupire. Zašto je do toga došlo?

"Nisam dobila obrazloženje, no navodno nisam ostvarivala ono što se očekivalo premda ja nisam dobila nikakve kriterije. Mislim da je jedan od problema i u tome što sam prošle sezone vozila 83 utrke, što je jako puno, a i to što smo Sofija Novoselić i ja imale isti trenerski tim, a ja sam ta koja je više radila s pomoćnim trenerom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbe sa Janicom?

"Svakom mi je drago da se tako piše. Ne kažem da je to bilo pretjerivanje, no trebalo se sa mnom na drugačiji način raditi i možda bi danas sve bilo puno bolje. Vjerujem da sam vrijedna ulaganja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saša se nada da će se vratiti u hrvatsku reprezentaciju, a ako se to ne dogodi, i ako ne nađe potrebna financijska sredstva, spremna je na radikalan potez.

"Meni je cilj nastupiti na Olimpijskim igrama. No, ove sezone imam samo 35 dana skijanja, što je malo pa razmišljam o drugim načinima za ostvarenje tog cilja. Možda, a možda je to i odlazak iz Hrvatske. Odlazak u bilo kojem smislu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo