Gazda urlao na Kostelića: 'Ti to radiš za svog sina!'

28.1.2013.
15:46
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Scenarij viđen već više puta eskalirao je uoči nedjeljne prve vožnje slaloma, za koju je stazu trebao postaviti Ante Kostelić. Gips je to i napravio, postavio je jednu od svojih zahtjevnih staza, ali u skladu s pravilnikom. To se međutim nije svidjelo direktoru Güntheru Hujari, koji je, čini se, namjerno izazvao skandal kako bi staza na kraju bila lakša i išla na ruku tehnički manje potkovanim skijašima.

Hujara je prvo Kostelićevu stazu nazvao 'ekshibicionizmom', a kad se Ante ponovno spustio na stazu kako bi napravio korekcije, Nijemac se sjurio prema njemu i počeo urlati:

"Ti to radiš za svog sina. Hoćeš uništiti utrku. To je prebrzo."

Kostelić nije reagirao, samo je nijemo promatrao što se događa, a bez riječi je ostao i poslije utrke. Bolji uvid u cijelu priču dao je zato Vedran Pavlek, koji očito ne želi više šutjeti.

"Kad je Ante počeo zatvarati donji dio staze, Hujara je već zvao šefa radne trenerske skupine, a to mi govori da je sve to bio predumišljaj. To je bila čista farsa. Sa 6-3 izglasali su da neće skijati, a potom su glasali hoće li mu dati drugu priliku. To glasanje završilo je 5-4 u Antinu korist, a onda se Amerikanac predomislio i oni su krenuli na izvlačenje novog postavljača. Kad su ponovno izvukli Hrvatsku, rekao sam im da ima Boga, a oni su se pitali mogu li ja postaviti stazu. No, kako to može samo onaj koji je već postavljao, izvukli su talijanskog trenera", opisao je Pavlek cijeli događaj za Večernji list, a njegove riječi na neki je način potvrdio i vodeći skijaš Svjetskog kupa, Austrijanac Marcel Hirscher.

"Postavka staze Ante Kostelića bila je sasvim u redu i ja se protivim činu direktora Hujare", rekao je mladi Austrijanac.

Cijela ova priča ilustrira kakve sve bitke u pozadini vode Kostelići i ostale manje reprezentacije s autoritativnim i bahatim gazdom Svjetskog kupa, čije su odluke često voda na mlin austrijskim i njemačkim skijašima.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali