Gazda urlao na Kostelića: 'Ti to radiš za svog sina!'

28.1.2013.
15:46
VOYO logo

Scenarij viđen već više puta eskalirao je uoči nedjeljne prve vožnje slaloma, za koju je stazu trebao postaviti Ante Kostelić. Gips je to i napravio, postavio je jednu od svojih zahtjevnih staza, ali u skladu s pravilnikom. To se međutim nije svidjelo direktoru Güntheru Hujari, koji je, čini se, namjerno izazvao skandal kako bi staza na kraju bila lakša i išla na ruku tehnički manje potkovanim skijašima.

Hujara je prvo Kostelićevu stazu nazvao 'ekshibicionizmom', a kad se Ante ponovno spustio na stazu kako bi napravio korekcije, Nijemac se sjurio prema njemu i počeo urlati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti to radiš za svog sina. Hoćeš uništiti utrku. To je prebrzo."

Kostelić nije reagirao, samo je nijemo promatrao što se događa, a bez riječi je ostao i poslije utrke. Bolji uvid u cijelu priču dao je zato Vedran Pavlek, koji očito ne želi više šutjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je Ante počeo zatvarati donji dio staze, Hujara je već zvao šefa radne trenerske skupine, a to mi govori da je sve to bio predumišljaj. To je bila čista farsa. Sa 6-3 izglasali su da neće skijati, a potom su glasali hoće li mu dati drugu priliku. To glasanje završilo je 5-4 u Antinu korist, a onda se Amerikanac predomislio i oni su krenuli na izvlačenje novog postavljača. Kad su ponovno izvukli Hrvatsku, rekao sam im da ima Boga, a oni su se pitali mogu li ja postaviti stazu. No, kako to može samo onaj koji je već postavljao, izvukli su talijanskog trenera", opisao je Pavlek cijeli događaj za Večernji list, a njegove riječi na neki je način potvrdio i vodeći skijaš Svjetskog kupa, Austrijanac Marcel Hirscher.

"Postavka staze Ante Kostelića bila je sasvim u redu i ja se protivim činu direktora Hujare", rekao je mladi Austrijanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela ova priča ilustrira kakve sve bitke u pozadini vode Kostelići i ostale manje reprezentacije s autoritativnim i bahatim gazdom Svjetskog kupa, čije su odluke često voda na mlin austrijskim i njemačkim skijašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo