Gola istina: Evo zašto su Ivica i tata haklali Hirschere

24.1.2012.
9:09
VOYO logo

Na održanom sastanku vođa momčadi prije slaloma u Schladmingu, glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muške Günther Hujara prezentirao je svim trenerima, vođama momčadi i prisutnim novinarima snimke spornih dijelova vožnji Marcela Hirschera i Felixa Neureuthera. Uz snimku u normalnoj i usporenoj brzini prikazana je, uz pomoć visoke tehnologije, i snimke s velikim povećanjem, tzv. super slow motionom koja omogućuje prikaza svakog pojedinog detalja. Zaključeno je da Marcel Hirscher i Felix Neureuther na utrci Svjetskog kupa u Zagrebu nisu 'haklali' vrata te su njihovi nastupi bili regularni i na takav zaključak nitko od prisutnih nije imao primjedbu.

Činjenica je da se prilikom pregleda normalne snimke pa čak i usporene snimke čini da su obojica 'haklali' vrata, no ovim načinom pregleda s mogućnošću gledanja svakog najsitnijeg detalja ipak se vidi da su obojica korektno prošli vrata. "Do subote navečer i objave austrijskih medija u kojima je prenesena izjava glavnog trenera muške austrijske reprezentacije Matthiasa Bertholda o priznanju 'haklanja' Marcela Hirschera na Sljemenu, nismo imali nikakvih saznanja o mogućim 'haklanjima', a samim time niti sumnji. Kada su se pojavile prve informacije o mogućem 'haklanju' pregledali smo dostupne snimke vožnji i na njima je izgledalo kao da su skijaši zaista 'haklali' vrata. Dodatno ulje na vatru dolilo je Hirscherovo 'haklanje' vrata u Kitzbühelu i nastavak vožnje do cilja te je normalno da je nakon toga svega Ivičina prva reakcija bila vrlo emotivna", izjavio je Vedran Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica i Marcel su se u ponedjeljak poslijepopodne sastali, te su na samo i u miru razjasnili situaciju i riješili nesporazume vezano za posljednja događanja. Nakon toga njih dvojica i Felix Neureuther izašli su zajednički na binu prije izvlačenja startnih brojeva te obavijestili publiku i medije da su zajednički među sobom riješili sve nesporazume i pozvali navijače na sportsko navijanje na utrci u Schladmingu. "Mislim da moramo prvo primiriti strasti. To je ono najvažnije. Želimo da utrka bude fer i korektna kao i ona iduće godine na Sljemenu kada će ponovno gostovati Marcel", rekao je Kostelić te nastavio:

"Imali smo Marcel i ja jedan dugačak i iskren razgovor u kojem je obećao da će više pažnje posvećivati ubuduće na 'haklanje' vrata i ukoliko se to dogodi da će napustiti stazu i da neće nastaviti utrku. Moja vjera u njegovo poštenje je bila u jednom trenutku malo poljuljana, ali se vratila u trenutku kada je sam zatražio razgovor kojem sam se odazvao. To je upravo ono što nam je trebalo nakon svega", objasnio je najbolji skijaš svijeta Kostelić. Na utrci muškog slaloma u Schladmingu Ivica Kostelić imat će startni broj sedam, dok će Natko Zrnčić-Dim krenuti kao 59. skijaš na stazu. Prva vožnja na rasporedu je u 17:45, a druga tri sata kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Ivica Kostelić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo