[FOTO] JAPANCI POBIJESNILI ZBOG SATIRIČNOG LOGA ZA IGRE: / Parodija na koronavirus potpuno ih je izbacila iz takta

Image
Foto: Philip FONG / AFP / Profimedia

Izvršni direktor Organizacijskog odbora tokijskih Igara Toshiro Muto je naveo kako su prekršena i autorska prava no nije spominjao niakvu tužbu vezanu za to

22.5.2020.
14:58
Philip FONG / AFP / Profimedia
VOYO logo

Objava satiričnog loga Olimpijskih igara koje bi se trebale održati u Tokiju sljedeće godine na temu koronavirusa od strane Kluba stranih dopisnika iz Japana izazvala je gnjevnu reakciju lokalnog Organizacijskog odbora koji ga je nazvao uvredljivim te grubim kršenjem autorskih prava.

Klub stranih dopisnika iz Japana objavio je spomenuti logo na svojoj internetskoj stranici kao i u svom kućnom magazinu, no nakon reakcije organizatora Igara vrlo ga je brzo povukao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vrlo je uvredljivo'

"Kada uzmete u obzir koliko je ljudi u svijetu patilo zbog koronavirusa, onda je ovo vrlo uvredljivo", izjavio je Izvršni direktor Organizacijskog odbora tokijskih Igara Toshiro Muto koji je naveo kako su prekršena i autorska prava no nije spominjao niakvu tužbu vezanu za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno se ispričavamo svima koji bi se mogli naći uvrijeđenima zbog naše objave", kazao je predsjednik Kluba dopisnika iz Japana Khaldon Azhari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo