FOTO: / Ivicu Kostelića dočekalo ludo iznenađenje!

Jutro je najbolji svjetski skijaš proveo na primanju kod premijerke, a poslijepodne se Kostelić planirao odmoriti.

21.3.2011.
21:21
VOYO logo

Naime, stanovnici Gračana danima su skupljali novac, pripremali iznenađenje svojem najpopularnijem susjedu. Čak se i kod lokalne frizerke prošlog vikenda skupljalo za doček. Kraj sušila za kosu stajala je škrabica.

"Pa on ima lovu, trebao bi on nama nešto dati", smijale su se gospođe, ali ipak dale prilog. Okupljanje je bilo dogovoreno – kod tunela u 16 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Planirali smo ovo iznenađenje još u siječnju, kad smo vidjeli da će Ivica Kostelić uzeti Globus. Mi stari Gračani zvali smo Gipsa i Maricu, predstavili im ideju, a čim su je prihvatili, odmah smo se uhvatili organizacije", izjavio je Berislav Banić.

Upravo je mama Marica tražila da Ivica do posljednjeg trenutka ne dozna za ideju, da to bude pravo iznenađenje. Njegovi susjedi sami su se organizirali, bez političara, pa nije bilo ni govorancija. U kvartu su skupili od 50 do 200 kuna, koliko je tko imao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žene su ispekle kolače, a mi dečki donijeli smo vino. Pomogli su ugostitelji koji su dali hranu. Neće biti nikakvih govorancija, a ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić neće se priključiti", dodaje Banić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gužvi pred tunelom natiskalo se tristotinjak stanovnika Gračana, od novorođenih do umirovljenika. I klinci iz OŠ Gračani donijeli su crteže koje su crtali na satu likovnog.

"Kostelići su sjajni susjedi, znam ih otkako su ovdje kupili kuću. Svi se s njima dobro slažemo, možda zato što ih često nema doma. Zbog Janice sam bila sretna, ali ovo je posebno. Za Ivicu sam navijala kod kuće, zajedno s mužem", rekla je susjeda Katica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako to možda nije po njegovu rokerskom ukusu, Ivicu su zabavljali Gazde, bend iz Gračana, Ćiro Gašparac i Duško Lokin. Uz vino i sokove za djecu, lovci sa Sljemena pripremili su lovački kotao.

"Za dar smo mu pripremili poseban remen s prigorske nošnje jer lajbek već ima. Dobio ga je jednom prilikom na Trgu. Uz to doma nosi košaru, u njoj su naše gračanske kobase te, naravno, špek i boca rakije", zaključio je Banić. Ivica je to sve svakako zaslužio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103210544006 arti-201103200430006 arti-201103190127006 arti-201103190183006 arti-201103180733006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo