FIS / neće Ivici isplatiti ni lipe za ukupnu pobjedu!

Međunarodna skijaška organizacija ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa nije namijenila novčanu nagradu, a neće je dobiti ni najbolji u pojedinim disciplinama.

14.3.2011.
12:44
VOYO logo

To ne znači da će najbolji hrvatski skijaš ostati bez značajnog financijskog kolača. Veliki novac će ipak sjesti na račun Ivice Kostelića, ali od sponzora, odnosno ugovora potpisanih uoči sezone.

Naime, u tim su ugovorima ključne premije, to je prava lova, a iznosi se unaprijed mogu 'napumpati'. S obzirom da je glavni Ivičin pregovarač bio Vedran Pavlek, vrhunski menadžer, njegovom štićeniku će se uspješna sezona itekako isplatiti, a profitirat će i Hrvatski skijaški savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sezona je bila odlična, a jasno je da ugovori koje smo potpisali donose određene bonuse. No, Ivica nije tip koji se time opterećuje, usredotočen je samo na rezultate. Pa vidjeli smo i nakon utrke da se ljutio kako je na jednom zavoju otišao previsoko, da se mogao i bolje plasirati iako je dan prije postao najbolji na svijetu. Takav je čovjek, zato je i došao na mjesto na kojem je danas", istaknuo je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se samo pogleda lista sponzora na Ivičinom kombinezonu, kao i prepoznatljiva žuta kaciga na njegovoj glavi, jasno je tko će sve morati iskeširati premije na račun najbolje skijaša svijeta. Iznosi?

"Ugovorno je dogovoreno da je iznos tajna. Naravno da će ovaj veliki uspjeh putem ugovora koje smo potpisali prije nego što smo znali što će se događati, pomoći i Savezu", dodao je Miho Glavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, jedna je stvar javno i odavno poznata – Ivica Kostelić će ove sezone biti najplaćeniji skijaš svijeta jer će na ime utrka u Svjetskom klupu koje je osvojio zaraditi oko 330.000 eura. Za neke druge sportove to je 'kikiriki', ali za skijanje to su veliki novci.

Vezani članci:

arti-201103130178006 arti-201103120400006 arti-201103120172006 arti-201103120044006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo