PALA ODLUKA / Valjda neće opet nastati kaos: FIS dao zeleno svjetlo, vozit će se slalom na Sljemenu

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2023. na rasporedu su 4. i 5. siječnja kada će se najbolje svjetske slalomašice boriti za bodove, titulu i krunu

26.12.2022.
12:04
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Sljemenski Crveni spust spreman je za održavanje slalomskih utrka skijašica Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy" 2023.

Image
FIS JE PRELOMIO /

Poražavajuće vijesti za hrvatsko skijanje. Sljeme nakon 15 godina ostalo bez muške utrke u slalomu

Međunarodna skijaška federacija (FIS) je nakon pregleda staze dala "zeleno svjetlo" za održavanje ženskih slaloma 4. i 5. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline za žene Markus Mayr, koji je prije nekoliko dana boravio u Zagrebu, potvrdio je da su na stazi dovoljne količine snijega za utrke najboljih svjetskih slalomašica.

Organizator i djelatnici Skijališta Sljeme pripremili su dobru podlogu i proizveli dostatne količine snijega. Na stazi trenutačno ima između 60 i 90 centimetara utabanog, kompaktnog snježnog pokrivača koji bi se trebao dobro učvrstiti nakon sutrašnje kiše kada prema prognozi dolazi zahlađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Završna preparacija staze na Crvenom spustu dogovarat će se nakon utrka u Semmeringu, kada će prema potrebi Markus Mayr ponovno doći u Zagreb.

Na Sljemenu će narednih dana trenirati i naši reprezentativke i reprezentativci te isprobati stazu prije samih utrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2023. na rasporedu su 4. i 5. siječnja kada će se najbolje svjetske slalomašice boriti za bodove, titulu i krunu.

Prva utrka ženskog slaloma održat će se u srijedu, 4. siječnja s početkom prve vožnje u 12.30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomašica starta u 16.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Drugi ženski slalom na rasporedu je u četvrtak, 5. siječnja u nešto kasnijem terminu, pa će tako prva vožnja započeti u 15 sati, a druga u 18 sati.

Ulaznice za utrke dostupne su po popularnim cijenama - 50 kuna za odrasle, odnosno 30 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Posjetiteljima je na raspolaganju i paket ulaznica za oba dana po cijeni od 75 kuna za odrasle i 45 kuna za djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za djecu do sedam godina ulaz je slobodan na obje utrke. Osim uživanja u vrhunskom skijanju, posjetitelje očekuje i pregršt zabave na "Snow Queen after ski partyju" na Krumpirištu.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo