Otkrivamo pozadinu drame sa Sljemena: 'Iskreno, zlo mi je. Katastrofa!'

28.12.2013.
14:48
VOYO logo

U razgovoru za Sportski.net, 'dobri duh' Sljemena Drago Žiljak istaknuo je što je na kraju presudilo.

"Presudilo je to što se dogodilo da krajem 11. mjeseca, kada je bilo jako hladno, nismo imali dovoljno vode. Nakon toga je nastao problem što je na Sljemenu došlo do zatopljenja, gore u vrhu je bilo plus četiri, pet, pa i sedam stupnjeva, a dolje, 100 metara ispod ciljne ravnine je bio minus. I tako zadnjih četiri tjedna, pa malo kiše, pa posljednjih dana jugo..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno je stanje na Crvenom spustu takvo da ima 30 posto snijega od onog koliko nam treba. Trebalo bi nam šest do sedam dana u dobrim uvjetima, da bude dobar minus, dosta vode, ali evo, i dalje puše jugo i prognoza je jako loša."

Utrka je definitivno otkazana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počela je demontaža svih objekata što je tako tužno za vidjeti. Iskreno, zlo mi je. Sjećate se studentskih dana kada padneš na ispitu na nekom glupom pitanju a spremao si se kao kreten i bio siguran da ćeš uspjeti. Trebalo nam je samo zrno sreće, ne puno, samo zrno... Ali eto... Katastrofa!"

Vremenski uvjeti na Sljemenu oduvijek su bili neprijatelj skijanju, ali ovo se ne pamti već dugi niz godina, ističe Žiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake godine nas je pratila nekakva nesreća, ili puno snijega ili premalo snijega ili kiša, uvijek nas je drmalo, ali nikad ovako. Posljednji put sam ovo doživio '88. godine, znači prije 25 godina."

FIS je odlučan u svojoj odluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"FIS je, nažalost, donio takvu odluku. Da se nas pitalo mi bismo pričekali do utorka. Liju mi suze, gledam u ciljnu ravninu u hrpe snijega koje smo napravili, vidim objekte koji su montirani i pitam se - Zakaj nas Bog ne voli? Kako je to tužno, nemate pojma. Ljudi su više od mjesec i pol dana krvavo radili, slagali sve skupa, i sad, taman kada je sve složeno, sada ponovno sve idu raskopavati."

IZ HSS se nisu previše žalili na takvu odluku jer, kako kaže Žiljak, to i nema previše smisla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma ne, nema se smisla žaliti, mogli smo se samo zakrviti i napraviti si problem. FIS je FIS, ne možeš u Formuli 1 protiv Berniea Ecclestonea. Frajer te od**be i više nikad ne dođe", zaključio je na kraju.

Brzo je Međunarodni skijaški savez (FIS) pronašao zamjenu za otkazane slalomske utrke Snježne kraljice u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje skijašice i skijaše svijeta 5. i 6. siječnja ugostit će talijanski Bormio.

Ženska utrka bit će na rasporedu 5. siječnja, a dan kasnije vozit će se noćni muški slalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo