'OČEKIVALI SMO VIŠE' / Braća Sinković drugi u posljednjoj provjeri uoči Pariza: 'Znamo da možemo bolje'

Image
Foto: PR

Braća Sinković će na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza, pokušati osvojiti četvrto olimpijsko odličje u svojoj veličanstvenoj karijeri

16.6.2024.
10:46
PR
VOYO logo

Hrvatski trofejni veslači, braća Valent i Martin Sinković, zauzeli su drugo mjesto u finalnoj utrci dvojaca bez kormilara na posljednjoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja se održava u poljskom Poznanu, a to im je ujedno bila i posljednja provjera prije nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu gdje će braniti naslov osvojen prije tri godine u Tokiju.

Image
ISPRIČAO SE NAVIJAČIMA /

Dalić jutro nakon otkrio glavni razlog poraza: 'Petković nije trebao pucati penal'

Image
ISPRIČAO SE NAVIJAČIMA /

Dalić jutro nakon otkrio glavni razlog poraza: 'Petković nije trebao pucati penal'

Braća Sinković su od starta do cilja utrke držali drugo mjesto, iza odličnih svjetskih prvaka Švicaraca Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha, na 500 metara zaostajali su 71 stotinku, na polovici utrke najvećih 1.72 sekundi, da bi uoči posljednjih 500 metara razlika iznosila 1.54 sekunde. Jakim napadom u finišu Sinkovići su se približili Švicarcima na manje od pola dužine čamca zaostatka, ali Roeoesli i Gulich su odbili taj napad te ciljem prošli sa 1.33 sekunde prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobrim finišom Sinkovići su ipak osigurali drugo mjesto sa 1.01 sekundom ispred Novozelanđana Daniela Williamsona i Phillipa Wilsona koji su ciljem prošli kao treći.

Braća Sinković će na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza, pokušati osvojiti četvrto olimpijsko odličje u svojoj veličanstvenoj karijeri, 2012. godine su u Londonu bili članovi srebrnog četverca na pariće, 2016. su u Rio de Janeiru bili zlatni u dvojcu na pariće, dok su prije tri godine u Tokiju stigli do zlata i u dvojcu bez kormilara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je dobra borba, definitivno smo pokazali napredak u odnosu na početak sezone i s tim smo zadovoljni. Znamo da možemo bolje, nije ovo bilo naše najbolje veslanje i očekivali smo još i više, ali slijede pripreme i idemo napraviti još jedan korak prema Parizu", rekao je Valent Sinković, dok je Martin dodao:

"Pokazali smo značajan napredak, što se osjetilo i na treninzima. Iako nisam potpuno zadovoljan utrkom, vjerujem da možemo još bolje. Uvjeren sam da ćemo u Parizu pokazati naš puni potencijal i boriti se za zlato."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Martin do drugog mjesta

Hrvatski veslač Damir Martin zauzeo je drugo mjesto u finalu samaca na posljednjoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa u Poznanu, koja je ujedno poslužila i kao posljednja provjera pred nastup na Olimpijskim igrama u Parizu koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrni u ovoj disciplini iz Rio de Janeira 2016. te brončani otprije tri godine iz Tokija, iskusni Martin je u finale ušao u sporijem ritmu od konkurencije pa je na prvom prolazu na 500 metara bio peti, no do sredine utrke je već bio treći da bi uoči posljednjih 500 metara bio drugi, s tri sekunde zaostatka za sjajnim Novozelanđaninom Thomasom Mackintoshom, ali i s blagom prednosti ispred trećeg Danca Sverrija Nielsena.

Image
Foto: Profimedia

Takav je poredak ostao i do kraja Mackintosh je slavio s vremenom 7:00.49 sekundi, Martin je završio drugi sa 7:03.25, a Nielsen treći sa 7:03.42.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u nedjelju su braća Valent i Martin Sinković zauzeli su drugo mjesto u finalnoj utrci dvojaca bez kormilara. Braća Sinković su od starta do cilja utrke držali drugo mjesto, iza odličnih svjetskih prvaka Švicaraca Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha, na 500 metara zaostajali su 71 stotinku, na polovici utrke najvećih 1.72 sekundi, da bi uoči posljednjih 500 metara razlika iznosila 1.54 sekunde. Jakim napadom u finišu Sinkovići su se približili Švicarcima na manje od pola dužine čamca zaostatka, ali Roeoesli i Gulich su odbili taj napad te ciljem prošli sa 1.33 sekunde prednosti. Dobrim finišom Sinkovići su ipak osigurali drugo mjesto sa 1.01 sekundom ispred Novozelanđana Daniela Williamsona i Phillipa Wilsona koji su ciljem prošli kao treći.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo