Play ponuda

Braća Grbić ulaze u “Odbojkašku Aleju slavnih“

shimmer fallback

Još jedno veliko priznanje za nekadašnje reprezentativce

21.5.2013.
12:36
Play ponuda

Bivši reprezentativci naše zemlje braća Vladimir i Nikola Grbić u petak će, u Miliču u Poljskoj, biti primljeni u "Odbojkašku Aleju slavnih".

Pored braće Grbić u "Odbojkašku Aleju slavnih" biće primljeni i nekadašnji reprezentativac Italije Andrea Zorzi i bivši reprezentativac Brazila Žilberto Godoj Filjo Žiba.

Vladimir Grbić je u reprezentativnom dresu osvojio ukupno 13 medalja, a trenutno se nalazi na mestu potpredsednika OSS, i član je "Odbojkaške kuće slavnih". 2000. godine Vanja je proglašen za najboljeg igrača Evrope.

Na Olimpijskim igrama osvojio je zlatnu i bronzanu medalju, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Dugogodišnji kapiten reprezentacije Nikola Grbić, koji je za najboljeg igrača Evrope proglašen 1997. godine, osvojio je ukupno 18 medalja.

Na Olimpijskim igrama osvojio je zlato i bronzu, srebrnu i bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima, zlato, srebro i četiri bronze na Evropskim prvenstvima, tri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Play ponuda
Play ponuda