FNC 14 SARAJEVO / Banović pobijedio Meksikanca u svom Sarajevu pa poručio: 'Bosno, jedna si jedina'

Image

Pravu borbu između Banovića i Beltrana pogledajte na Voyo platformi

16.12.2023.
22:28
VOYO logo

Darko Banović je dobio u sedmoj borbi FNC 14 večeri Meksikanca Beltrana podijeljenom sudačkom odlukom.

Image
FNC 14 SARAJEVO /

Drvosječa iz Vinkovaca izudarao Brazilca i vratio ga u nazad u Sao Paulo

Image
FNC 14 SARAJEVO /

Drvosječa iz Vinkovaca izudarao Brazilca i vratio ga u nazad u Sao Paulo

Pravu borbu između Banovića i Beltrana pogledajte na Voyo platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda

Beltran je trenirao boks, Banović će morati biti oprezan u stojci. Uf, kako je sijevnuo udarac Meksikanca. Beltran letećim kickom ugrožava Bosanca. Banović mora više napadati i udarati, čitavo vrijeme nešto čeka, priprema, čeka taj savršeni trenutak koji nikako da dođe. Banović je i treći put Meksikanca desnom pogodio u tijelo, teško je tako nokautirati ikog, ali ti udarci su bitni jer rade umor suparniku, umara ga i radi mu disbalans, tj fokus mu skreće s garda prema dolje, otvara mu Darko gard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda

Banović je aktivniji nego dosad. Baca low kickove. Popeo se Meksikanac Bošnjaku na leđa. Obadvoje padaju na tlo. Brani se Banović. Borba se vodi na tlu. I gotova je runda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Treća runda

Beltran vodi, igra psihičke igrice. Banović je pretrom, premalo radi u kavezu. Iako se kreće naprijed, ne radi Meksikancu štetu. Beltran za sad vodi, tako se i ponaša. Evo ga, Banovićev low kick nanio je štetu lijevoj nozi Beltranu. Beltran šepa. Idemo sad Darko, idemo ga ugasiti. Uf, još jedan low kick Banovića. Beltran šepa, vidi se da jedva hoda. Ali, je li to od Banovića dosta? Gotova je i treća runda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darko Banović je dobio podijeljenom sudačkom odlukom: "Ovo je čudo, ovdje sam se rodio, jao Sarajevo. Bosno, jedna si jedina. Marko, kraljino, ovo je sve. Dugačak je taj Beltran, okrenuo sam ga, opasan je znaš, ali bolji sam, što ćeš. FNC ima ekstra organizaciju", izjavio je Banović.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo