Kostelić zapanjio nakon pobjede: 'Ivica teško hoda, a kamoli da skija!'

Desno koljeno Ivice Kostelića u jako je lošem stanju.

11.3.2013.
9:58
VOYO logo

S obzirom na to da Ivica želi odraditi još jedan dio treninga nakon završetka Svjetskog kupa na umjetnom snijegu, operacija je predviđena za 09.travnja te će ju ponovno napraviti prof. Friederich i prof. Müller u Baselu, koji su i do sada radili većinu Ivičinih operacija na tom koljenu i najbolje poznaju samu unutrašnjost.

"Izgleda malo nevjerojatno, on teško hoda, a kamoli da skija, no kad netko nešto voli, njemu se to uvijek vrati. To je nešto više od novca, više od svega. Nema tu neke velike mudrolije. To je rezultat njegova uporna rada, njegove osobnosti. On izgleda romantično, ali je čvrsta osoba. Sve ovo što Ivica radi nije radi novca, to je više od toga, to je romantično iako je on čvrst", istaknuo je Ante Kostelić i nadodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se voziš po rupama, jako je važan kakav ti je žiroskop, sprava za ravnotežu. Ako se nagneš naprijed, bubneš u rupu, a ako odeš natrag, odmah izletiš. Sada je četvrti slalomaš svih vremena. Još dvije pobjede mu fale i bit će treći slalomaš svih vremena, iza Stenmarka i Tombe." O Ivičinom koljenu fizioterapeut Zoran Pršo pak kaže: "Tu je psihološka dimenzija vrlo važna i ja ne znam kako ju on prevladava jer je potpuno svjestan da se u svakom trenutku koljeno može posve raspasti. Ivica se skija uz gomilu lijekova i terapija, da ta bol bude u okvirima podnošljivog. U ovakvom stanju koljena započeti novu sezonu naprosto je nemoguće. Vjerojatno će se najprije primijeniti dijagnostička artroskopija da se vidi iznutra koljeno, s kojim je puno problema. To je puknuće meniska horizontalno pa se ne može šivati, već se mora rezati. Ja već dugo gunđam da je suludo ovo što radimo, svatko drugi bi već odavno bio na stolu i to rješavao", rekao je Pršo u razgovoru za Večernjak. Liječnički konzilij gleda pozitivno na stanje njegovog desnog koljena kao i na ishod operacije, iako o definitivnom povratku na snijeg ne možemo govoriti do završetka operacije. Prema prvim procjenama rehabilitacija bi mogla trajati dva mjeseca, dok bi povratak na snijeg mogao uslijediti nakon tri mjeseca od operativnog zahvata odnosno u srpnju ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo