NIJE MU PROŠLO /

Ideja legende izazvala oštre kritike, oglasila se i Sandra: 'Trebali bi to poštovati'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Oglasila se i dvostruka olimpijska pobjednica Valarie Allman

6.8.2024.
12:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Amerikanka Valarie Allman oštro je kritizirala legendarnog američkog sprintera Michaela Johnsona koji je najavio seriju atletskih mitinga bez skakačkih i bacačkih natjecanja.

Image
HRVATSKA VELIKANKA /

Sandra u Parizu uzela medalju pa oduševila Srbe: 'Ništa bolje nećete čuti'

Image
HRVATSKA VELIKANKA /

Sandra u Parizu uzela medalju pa oduševila Srbe: 'Ništa bolje nećete čuti'

Četverostruki američki olimpijski pobjednik je nedavno najavio pokretanje 'Grand Slam Track League', novog ciklusa sa četiri mitinga koji bi trebali startati od 2025. godine i na kojima neće biti skakačkih ni bacačkih disciplina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grand Slam će podići naš sport na nove visine", poručio je 56-godišnji Johnson početkom lipnja.

"Mitinzi će sadržavati vrlo ekskluzivnu skupinu najboljih, najbržih i najpopularnijih sportaša na svijetu," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova najava izazvala je oštre kritike američke bacačice diska koja je u Parizu osvojila svoje drugo uzastopno olimpijsko zlato nakon slavlja u Tokiju.

"Naše natjecanje je pokazalo da su bacačke discipline sastavni dio atletike i da ih treba prihvatiti s više entuzijazma," kazala je 29-godišnja Amerikanka.

"Mislim da su neka od ovih novih natjecanja koja su stvorena definitivno obeshrabrujuća. Mislim da u svim događajima, posebno u bacanjima, postoji uzbuđenje. Sve je u stvaranju priče i njezino prihvaćanje," dodala je.

Stavove Valarie Allman podržala je sjajna hrvatska olimpijka Sandra Elkasković, vlasnica dvaju olimpijskih zlata (2012, 2016) i pariške bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviše uzbuđenja je na terenu, jer imate jednoipolsatnu ili dvosatnu borbu između najboljih bacača diska, najboljih troskokaša, najboljih skakača s motkom. Mislim da bismo trebali poštovati bacače i sve atletske događaje", kazala je hrvatska olimpijka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo