Osramoćeni Lance Amstrong doživio novi udarac: Mora vratiti 10 milijuna dolara

Osramoćeni velikan svjetskog biciklizma i sporta općenito Lance Amstrong ponovno je u problemima.

16.2.2015.
21:23
VOYO logo

Lanceu Amstrongu sad dolazi na naplatu doping afera koja je šokirala sportski svijet. Nakon što su mu oduzeta sva postignuća u biciklizmu, na red je došla i tvrtka SCA Promotions koja je dobila parnicu na arbitražnom sudu u Teksasu. Sud je tako naredio Amstrongu da vrati 10 mlijuna dolara koje je dobio na ime isplaćenih bonusa za osvajanje titula na Tour de Franceu, penosi američki portal Blecaher Report. Sad sudac mora potvrditi ovu presudu, a SCA Promotions zatražio je to dodatno osiguranje iz straha da se Armstrong neće pokoriti odluci arbitražnog panela i platiti kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bob Hamman, predsjednik i osnivač tvrtke Promotions, bio je zadovoljan odlukom arbitražnog suda, te je još jednom ponovio kako je Amstrong nanio veliku štetu njegovoj tvrtki. SCA Promotions je 2004. godine platio Amstrongu 7,5 milijuna dolara odštete, iz razloga što su mu odbili dati bonus zbog sumnji u korištenje dopinga.

Kasnije se, naravno, ispostavilo da je Amstrong koristio nedopuštena sredstva, te mu je oduzeto svih sedam naslova pobjednika Tour de Francea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo