Kaos u sudnici: Pistoriusu opet pozlilo, cimerica ubijene pobjegla u suzama

Devetog dana suđenja Oscaru Pistoriusu za ubojstvo djevojke Reeve Steenkamp u sudnici je opet bilo vrlo mučnih scena.

13.3.2014.
13:40
VOYO logo

Tužiteljstvo je na monitorima pokazivalo fotografije s policijskog očevida, a u jednom trenutku se na djelić sekunde neplanirano pojavilo krvavo tijelo Reeve Steenkamp. Pistoriusu je u tom trenutku opet pozlilo, dok su se u sudnici čula glasna negodovanja.

Monitor postavljen ispred Pistoriusa je odmah ugašen, a Reevina cimerica Gina Myers i njezina majka Desi su i prije tog trenutka u suzama napustile sudnicu jer su se slomile gledajući fotografije krvave kupaonice u kojoj je mlada djevojka okončala život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistoriusov odvjetnik Barry Roux je ispitivao forenzičara Johannesa Vermuelena, koji tvrdi da paraolimpijac nije stajao na protezama dok je palicom za kriket razvaljivao vrata kako bi ušao u kupaonicu.

Pistorius, podsjetimo, tvrdi da je proteze stavio u krevetu i na njima došao do vrata, a Roux je u prilog toj tvrdnji pokazao fotografije krvavih proteza. Također, doveo je u pitanje metode istrage koje je koristila policija te tvrdio da je mjesto ubojstva kontaminirano tijekom očevida. Kaže kako je Pistoriusu iz kuće nestala kolekcija satova, ali i dijelovi vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roux je optužio Vermuelena da nije proučio Pistoriusovu verziju događaja sve dok nije završio forenzičku studiju razvaljenih vrata te tvrdi da se zato oslanjao na tvrdnje tužiteljstva.

Vrata su jedan od ključnih dokaza u slučaju, a oštećenja bi trebala dokazati iz kojeg je kuta i visine u njih pucano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo