OGLAS

SENZACIJA NA OI / Mladi Tunižanin ostavio cijeli svijet u čudu; U nevjerojatnoj utrci osvojio zlato i isplivao iz anonimnosti

Image
Foto: Profimedia

U ženskoj štafeti 4x100m su slavile Australke koje su do zlata stigle novim svjetskim rekordom

25.7.2021.
10:20
Profimedia
VOYO logo

Senzacija prvog finalnog dana plivačkih natjecanja na Olimpijskim igrama u Tokiju postao je 18-godišnji Tunižanin Ahmed Hafnaoui koji je osvojio zlatnu medalju na 400m slobodno, a prvi svjetski rekord postavila je australska štafeta 4x100m slobodno (3:29.69) poboljšavši svoje prijašnje najbolje vrijeme iz 2018. za 36 stotinki.   

Image
ŠTO GLEDATI U NEDJELJU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA /

Na borilišta izlazi veliki broj Hrvata. Počinje vaterpolo, a evo koga ćete i u koje vrijeme još moći pratiti

Image
ŠTO GLEDATI U NEDJELJU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA /

Na borilišta izlazi veliki broj Hrvata. Počinje vaterpolo, a evo koga ćete i u koje vrijeme još moći pratiti

Mladi Tunižanin Ahmed Hafnaoui je u svom olimpijskom debiju šokirao predstavnike plivačkih velesila i u posljednjih 50 metara isplivao iz anonimnosti do naslova olimpijskog pobjednika (3:43.36). Do tada je u vodstvu bio Australac Jack McLoughlin, ali je u sjajnom finišu Hafnaoui plivajući u osmoj stazi ostavio 26-godišnjeg Australca samo sa srebrom (3:43.52). Broncu je osvojio Amerikanac Kieran Smith (3:43.94).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu američku zlanu medalju na Igrama u Tokiju osvojio je Chase Kalisz (4:09.42) na 400m mješovito. U toj su disciplini Amerikanci imali dvostruko slavlje, jer je do srebra doplivao Jay Litherland (4:10.28), dok je broncu osvojio Australac Brandon Smith (4:10.38).

Australke rekordom do zlata

U istoj disciplini za plivačice bez naslova olimpijske pobjednice ostala je svjetska rekorderka Mađarica Katinka Hosszu, koja pet godina nakon trijumfa u Rio de Janeiru nije uspjela doći ni do odličja. Japanka Yui Ohashi (4:32.08) naslijedila je Hosszu na olimpijskom tronu, a srebro i bronca odlaze u SAD zahvaljujući Emmi Weyant (4:32.76) i Hali Flickinger (4:34.90). Četvrta je bila Španjolka Mireia Belmonte (4:35.13), a tek peto mjesto osvojila je Hosszu (4:35.98).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prvo australsko plivačko zlato u Tokiju pobrinula se ženska štafeta 4x100m koju su činile Bronte Campbell, Meg Harris, Emma McKeon i Cate Campbell. To su i imena novih svjetskih rekorderki, prvoj ženskoj štafeti koja se spustila ispod granice od tri i pol minute (3:29.69).

Iznenadila je štafeta Kanade koja je došla do srebrnog odličja (3:32.78) nadmašivši za tri stotinke američku štafetu koja je osvojila broncu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo