SANDRA SE VRATILA U DOMOVINU / 'Gledamo Japance kao da su Švicarska, a oni su sto godina iza nas. Osjećali smo se kao da smo u zatvoru, kao cirkusanti'

Sandra Perković se vratila u Hrvatsku

5.8.2021.
23:43
VOYO logo

Najbolja hrvatska atletičarka, proslavljena bacačica diska Sandra Perković, u četvrtak se vratila u domovinu s Olimpijskih igara u Tokiju, kao 4. na natjecanju.

Image
TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO /

Znate li što bi se dogodilo da je Sandra uzela zlato? Perković je bila na korak od nestvarnog rekorda

Image
TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO /

Znate li što bi se dogodilo da je Sandra uzela zlato? Perković je bila na korak od nestvarnog rekorda

Za nju je to razočaranje ali za nas i taj rezultat itekako vrijedi, iako nas je sve naviknula na smo najsjajnija odličja. Okupljenim novinarima Sandra je kazala puno toga. Imala je potrebu sve objasniti, podijeliti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne trebaju mi pobjede ni porazi kako bih znala da su mnogi uz mene'

"Ne trebaju mi pobjede ni porazi kako bih znala da su mnogi uz mene i kada sam na četvrtom mjestu. Svi znate što se dogodilo i kako se osjećam. Ovo je samo dokaz što su olimpijske Igre i koliko su vrijedna dva zlata koja ste svi vi olako shvatili. Najbitnije je da se zaliječim od svih ozljeda koje sam nakupila proteklih godina i da se opet vratim osvajanju zlata", rekla je Sandra Perković i nastavila:

"Znate li vi da sam ja žena koja je izgubila od Europljanke zadnji put prije 12 godina? Znate li koliko je to teško? Naravno da sam plakala u sobi nakon natjecanja, ali ja znam gdje sam i koliko je četvrto mjesto na ovim Olimpijskim igrama veliko. Dovoljno je pogledati rezultate u povijesti hrvatske atletike da to i sami shvatite. Krenuli smo s velikim očekivanjima, ne po pitanju mog rezultata, već po pitanju uvjeta koji su tamo vladali. Imali smo velikih problema s organizacijom treninga":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osjećali smo se kao cirkusanti na praznom stadionu'

Perković se ponovno osvrnula na organizator. I prije ih je kritizirala...

"Tri mjeseca prije Rio de Janeira kazali su nam da je tamo sve loše, ali opet su tamo vladali deset puta bolji uvjeti nego u Japanu. Gledamo ih kao da su organizirani kao Švicarska, a oni su sto godina iza nas iako jesu radišni. Osjećali smo se kao da smo u zatvoru, psihološki su to uvjeti koji su utjecali na sve nas koji smo bili u Tokiju. Osjećali smo se kao cirkusanti na praznom stadionu koji prima 65 tisuća gledatelja, dok su na nogometnom prvenstvu Europe stadioni bili puni. I na naše je vaterpoliste to utjecalo, oni su bili najspremniji od svih nas", naglasila je Sandra Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo