NEVJEROJATAN RASPLET FINALA / Uvjerljivo gubio, nokautiran, a na kraju ga iznijeli ga nosilima i dali mu zlato

Image
Foto: Profimedia

Obojica boraca su bila u eliminacijskoj skupini s hrvatskim reprezentativcem

7.8.2021.
15:56
Profimedia
VOYO logo

Iranski karataš Sadžad Gandžzadeh prvi je olimpijski pobjednik u kategoriji preko 75 kg, a do zlatne medalje je stigao, iako je s tatamija iznesen na nosilima, nakon što ga je u finalnoj borbi nokautirao Saudijac Tareg Hamedi koji je zbog tog udarca diskvalificiran.

Obojica boraca su bila u eliminacijskoj skupini s hrvatskim reprezentativcem Ivanom Kvesićem, koji je Hamedija pobijedio (3-2), a od olimpijskog pobjednika izgubio (1-3) u pomalo kontroverznim okolnostima te na kraju završio na trećem mjestu što mu je odnijelo mogućnost plasmana u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalnim borbama Gandžzadeh je prošao europskog prvaka Turčina Ugura Aktaša zahvaljujući prvom osvojenom bodu, iako je borba završila 2-2, dok je Hamedi s 2-0 bio bolji od Japanca Ryutara Arage. Poraženi polufinalisti su osvojili brončane medalje.

Image
Image

Gubio 4:1

Hamedi je odlično započeo finale i udarcem u glavu poveo 3-0 već nakon devet sekuni borbe. Nakon pola minute je dodao još jedan bod. Nakon 48 sekundi je Gandžzadeh smanjio zaostatak na 1-4, a kad je na isteku prve minute krenuo u napad, Hamedi ga je u kontri pogodio nogom u glavu. Iranac je ostao ležati na tatamiju i na nosilima su ga iznijeli iz dvorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nakon vijećanja, suci su donijeli odluku da Hamedi pri udarcu nije kontrolirao snagu, što je jedan od elemenata karatea, te je zbog toga diskvalificiran, a pobjeda je dodijeljena iranskom borcu.

Image
Image

U kategoriji preko 61 kg u ženskoj konkurenciji naslov olimpijske pobjednice osvojila je Egipćanka Feryal Abdelaziz koja je u finalu s 2-0 svladala reprezentativku Azerbajdžana Irinu Zarecku. Brončane medalje osvojile su Kineskinja Gong Li i Kazahstanka Sofia Berulceva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo