DRAMA U TOKIJU / Francuska nakon trilera u završnici srušila Dansku i osvojila zlato na Olimpijskim igrama

Image
Foto: Profimedia
7.8.2021.
15:40
Profimedia
VOYO logo

Francuska muška rukometna reprezentacija osvojila je naslov olimpijskog pobjednika u Tokiju. Francuzi su u finalu svladali branitelje naslova otprije pet godina iz Rio de Janeira Dance sa 25-23 (14-10).

Ovo je treće zlato za Francuze s posljednjih četiri OI, najbolji su bili i u Pekingu 2008. te Londonu 2012., dok su u Riju 2016. bili srebrni. Danci su, pak, osvojili svoje drugo olimpijsko odličje u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je već u prvom poluvremenu ostvarila prednost od četiri razlike (14-10) te ju održavali u prvoj polovici drugog poluvremena. No, Danci su se serijom 5-1 približili na 22-21 10-ak minuta prije kraja te se ušlo u neizvjesnu završnicu. Francuska je čuvala gol do dva prednosti, no Danska je imala napad kod 24-23 u posljednjoj minuti. Na njihovu žalost, Gidsel je 15 sekundi prije kraja pogriješio, izgubio loptu, a Fabregas je potom pogodio prazan gol za konačnih 25-23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji u sastavu Francuske bio je Nedim Remili s pet golova, dok je Mikkel Hansen bio strijelac devet pogodaka za Dansku.

Ranije u subotu broncu je osvojila Španjolska 33-31 pobjedom protiv Egipta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo