OKS / negira da je MOK kaznio Višackog

OKS je osudio domaće medije da su netačno preneli vest da Đorđe Višacki kažnjen zbog preprodaje karata za OI u Londonu

8.12.2012.
15:10
VOYO logo

Olimpijski komitet Srbije danas je oštro osudio, kako se navodi, prenošenje netačne informacije u sredstvima javnih informisanja da je generalni sekretar OKS Đorđe Višacki kažnjen od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i da se za njega očekuje kazna od strane OKS.

OKS ističe da je suštinski netačno interpretiranje zaključka MOK-a nanelo nemerljivu štetu i nacionalnom komitetu i lično Višackom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đorđe Višacki kroz celu svoju karijeru, kako sportsku, tako i karijeru sportskog radnika, nikada nije imao nijednu mrlju i nikada nije bio akter nijedne afere ili skandala. Olimpijski komitet Srbije zahteva da sva sredstva javnog informisanja koja su objavila netačnu informaciju, objave demanti na isti način i istim intenzitetom, kako bi se naneta šteta makar ublažila", piše u saopštenju OKS.

Olimpijski komitet Srbije navodi da Višacki nije ni suspendovan, ni kažnjen od strane MOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pismu se navodi da generalni sekretar Višacki uživa punu i jedinstvenu podršku od strane predsednika Evropskog olimpijskog komiteta Patrika Hikija koji je naglasio da se raduje saradnji sa Višackim i u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo