Srbija se izvukla iz 'ponora', Klokani plaču

Srpski vaterpolisti izvukli su se iz 'ponora' i pobijedili Australce s 11:8 u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu. Klokani će dugo žaliti za propuštenom prilikom.

8.8.2012.
18:37
VOYO logo

Vodila je Australija s 8:5 tri i pol minute prije kraja treće četvrtine, ali do kraja utakmice više nije uspjela zabiti pogodak. Momčad Johna Foxa u prvoj je polovici utakmice lakoćom pronalazila i iskorištavala rupe u srpskoj obrani, a vratar Slobodan Soro malo je toga obranio. Rezultat je nakon dvije četvrtine bio 7:4 i činilo se da je na pomolu velika senzacija. Srbija je u posljednji dio igre ušla s dva pogotka zaostatka (8:6), ali izabranici Dejana Udovičića su na vrijeme došli k sebi, u zadnjih osam minuta slavili s 5:0 i prošli u polufinale u kojem će igrati protiv Italije ili Mađarske. S tri je gola Srbe u utakmici predvodio Filip Filipović. Reprezentacija Crne Gore u prvom je četvrtfinalnom dvoboju dana svladala Španjolsku s 11:9 i u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Hrvatske i SAD-a. Vatrena prva četvrtina završila je rezultatom 4:4, ali nakon toga su Crnogorci preuzeli kontrolu i do poluvremena poveli sa 7:5.

Aleksandar Ivović je nakon dvije minute igre u trećoj četvrtini povećao prednost svoje momčadi na 8:5 i povratka za Španjolce više nije bilo. U zadnju su dionicu ušli s četiri gola minusa (10:6) i do kraja su uspjeli tek ublažiti poraz. Boris Zloković je s četiri pogotka bio najbolji kod Crnogoraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora – Španjolska 11:9 Srbija – Australija 11:8 Italija – Mađarska 11:9 Hrvatska – SAD 8:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo