ODBAČENI REALOVAC ISPISAO POVIJEST: / Najbolji je svih vremena u Ligi prvaka

Image

Porto je očekivano nadigrao Maccabi (2:0) u 3. kolu Lige prvaka, ali rutinska pobjeda Portugalaca bila je sve samo ne obična za Ikera Casillasa.

21.10.2015.
10:01
VOYO logo

Odbačeni vratar Reala prvi put je u dresu Porta sačuvao svoju mrežu netaknutom. S Realom je to napravio ravno 50. puta, ali ovaj prvi put u novom klubu ima veliki značaj. Dosad je s Edvin van der Sarom zajedno držao rekord, s 50 utakmica bez primljenog gola, a od utorka navečer rekord pripada samo njemu. Doduše, kritičari će reći da su Casillasu za taj podvig trebale 153 utakmice, dok je Nizozemac odigrao samo 98 dvoboja u elitnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, teško da će netko narednih godina dostići Španjolca, kojem su 34-godine i još bi mogao odraditi koju sezonu u Portu i poboljšati svoj saldo. Najbliži pratitelji su Victor Valdes i Petr Čech imaju po 45 utakmica bez primljenog gola, dok je Buffon stao na brojci 37. Valdesu su 33 godine, ali zadnjih mjeseci je višak u Manchester Unitedu i ne brani. Čech je kao i Casillas, 34-godišnjak, ali dosad je u Ligi prvaka branio samo jednu utakmicu za Arsenal, tako da legendarni Španjolac može mirno spavati. Rekord će još dugo biti njegov. I nitko ne može reći da ga nije zaslužio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo