FORMULA 1, VN BAHREINA / Novo slavlje Jensona Buttona

Image

Ovo je treće slavlje vozača BrawnGP-a u četiri ovosezonske utrke. Prve bodove za Ferrari osvojio je Raikkonen, a Heidfeld izjednačio Schumacherov rekord od 24. uzastopno okončane utrke.

26.4.2009.
15:52
VOYO logo

Engleski vozač BrawnGP-a Jenson Button pobijedio je na četvrtoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 vožene za Veliku nagradu Bahreina na stazi Sakhir. Ovo je Buttonu treća ovosezonska pobjeda. Nakon utrke Button je bio iznimno zadovoljan ostvarenim rezultatom, ali je isto tako upozorio da je konkurencija znatno napredovala u odnosu na dosadašnji dio sezone.

"Bila je to jako teška utrka za nas. Bio sam na čelu utrke većinu vremena, ali moram priznati da nismo bili tako dominantni kao u prve tri utrke sezone. Nisam siguran što je točno uzrok tome, ali mislim da su naši konkurenti uspjeli smanjiti razliku u odnosu na nas i možda su čak u nekim segmentima i ispred", rekao je Button.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik Velike nagrade Kine, Red Bullov pilot Sebastian Vettel odvozio je najbolju utrku karijere po suhoj stazi i osvojio drugo mjesto, dok je najniža stepenica pobjedničkog postolja pripala Toyotinom vozaču Jarnu Trulliju, inače vlasniku najbolje startne pozicije pred utrku.

Aktualni svjetski prvak, McLarenov Lewis Hamilton dovezao je svoj bolid do četvrtoga mjesta, čime je nadjačao ukupno drugoplasiranog u poretku vozača Rubensa Barrichella. Čak četiri utrke bile su potrebne braniteljima naslova u poretku konstruktora da osvoje prve bodove ove sezone. Značajan uspjeh za Ferrari ostvario je Kimi Raikkonen osvojenim šestim mjestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo ovome da je Nick Heidfeld (BMW Sauber) okončao 24. uzastopnu utrku čime je izjednačio rekord legendarnog Michaela Schumachera.

Poredak vozača: Button (Brawn-Mercedes) 31, Barrichello (Brawn-Mercedes) 19, Vettel (RBR-Renault) 18, Trulli (Toyota) 14...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak konstruktora: Brawn-Mercedes 50 bodova, RBR-Renault 27.5, Toyota 26.5, McLaren-Mercedes 13...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo