ŽELE GA SE RIJEŠITI

NOVI UDARAC: Nekadašnji najbolji igrač NBA lige mogao bi biti razmijenjen

Razmjena igrača u NBA ligi moguća je do 23. veljače, a iz SAD-a stiže vijest o mogućem “tradeu” nekadašnjeg najboljeg igrača NBA lige Derricka Rosea. Eksplozivni branič koji je po dolasku u NBA ligu bio izabran za “rookieja” godine, a potom 2011. godine proglašen i najkorisnijim igračem lige, prošlog je ljeta iz Chicago Bullsa prešao u NY Knickse.

Govorilo se kako bi Knicksi, koji su ponovno daleko od doigravanja, mogli razmijeniti svoju najveću zvijezdu Carmela Anthonya, ali kako se približava zadnji dan “prijelaznog roka”, iskočilo je Roseovo ime.

Knicksi su na omjeru 23-34, a osmo mjesto bježi im za četiri pobjede. U posljednjih 28 utakmica doživjeli su 21 poraz.

Derrick Rose trebao je vratiti barem dio slave Bullsima u eri nakon Michaela Jordana, ali zaustavile su ga teške ozljede koljena. Prošlog ljeta završio je u Knicksima, a sad za njega ne nedostaje zanimanja.

“Tko zna što se sve može dogoditi”, kazao je Rose, kao da se pomirio s bilo kakvim ishodom.

Inače, najveće zvijezde NBA lige u ugovorima imaju klauzulu protiv razmjene. To je samo čin kojime se utvrđuje njihov zvjezdani status, jer se najbolji igrači rijetko mijenjaju.  No, Derrick Rose daleko je od nekadašnjeg zvjezdanog statusa, kad je bio igrač “franšize” Bullsa. Sad mora biti uz mobitel i čekati agentov poziv…

Povratak na Net.hr