Šest od sedam

NOVI SKIJAŠKI KRALJ: Ovaj čovjek je nezaustavljiv!

Norvežanin Henrik Kristoffersen nastavio je svoj pobjednički niz u utrkama slaloma za Svjetski skijaški kup.

Nakon Wengena i Kitzbuehela Kristoffersen je u utorak slavio i u Schladmingu sa 61 stotinkom prednosti ispred drugog Austrijanca Marcela Hirschera, te 77 stotinki ispred prošlogodišnjeg pobjednika, trećeplasiranog Rusa Aleksandra Horošilova. Za Kristoffersena je ovo već šesta slalomska pobjeda u sedam nastupa ove sezone, a jedini put kada nije slavio bio je drugi 6. siječnja u Santa Caterini.

U Schladmingu je do pobjede stigao iako je zauzimao treće mjesto nakon prve vožnje, no drugoplasirani Talijan Stefano Gross je nizom pogrešaka pao na konačno šesto mjesto, dok je vodeći iz prve vožnje Nijemac Felix Neureuther u drugoj “haklao” vrata i ostao bez plasmana.

Hirscher zamalo do čuda

Ipak, junak druge vožnje bio je Hirscher, koji je nakon prve vožnje bio tek 22. sa 2.59 sekundi iza Neureuthera. No, najboljom drugom vožnjom Hirscher je stigao do odlične druge pozicije kojom je preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa. Hirscher sada ima 969 bodova, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je zbog ozljede koljena zadobivene u subotnjem spustu u Kitzbuehelu završio sezonu, sa 916 bodova, dok je Kristoffersen treći sa 871 bodom. U redoslijedu slalomaša uvjerljivo vodi Kristoffersen sa 680 bodova, drugi je Hirscher sa 500, dok je treći Horošilov sa 234.

Od trojice hrvatskih vozača koji su se pojavili na stazi do cilja je stigao samo Matej Vidović koji je sa 5.51 sekundi zaostatka za Neureutherom zauzeo 45. mjesto u prvoj vožnji. Za 30. Švicarcem Danielom Yuleom zaostao je 2.36 sekundi. Filip Zubčić i Istok Rodeš bili su među 31 skijašem koji su odustali.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr