NOVA SRAMOTA U SVIJETU SPORTA: / I prvak iz Zagreba pozitivan na meldonij

Image

Petero ruskih sportaša novi su na listi pozitivnih na meldonij, tvrdi ruska agencija TASS. 'Pali' su dva hrvača, srebrni sa Svjetskog prvenstva grčko-rimskim stilom do 80 kg iz 2014.

21.3.2016.
16:55
VOYO logo

Salejev (27) je pobjednik Europskih igara iz Bakuua prošle godine, natjecanja na kojem je ustanovljen veliki broj slučajeva pozitivnih na meldonij, koji je na listi zabranjenih tek od 1. siječnja 2016. godine. Njegov sunarodnjak Semenov slavio je na Svjetskom juniorskom prvenstvu do 120 kg koje je prije dvije godine slavio u Zagrebu.

Mjesecima stoji u tijelu

Minžulin je osvojio zlato na Dvoranskom prvenstvu Rusije na 5000 metara u veljači, Fazletdinova je bila srebrna na Univerzijadi 2015. na 10.000 metara, dok je Vovk bila na ruskom dvoranskom prvenstvu bila peta na 3000 metara sa zaprekama. Nova imena su izašla na vidjelo nakon što je trener sprinterice nadežde Kotljarove priznao u nedjelju da je njegova atletičarka pozitivna na meldonij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 100 sportaša bilo je pozitivno na meldonij otkako je on postao zabranjen. Najpoznatija je tenisačica Marija Šarapova.

"Njegova terminalna eliminacija iz tijela može trajati nekoliko mjeseci, a ovisi o različitim faktorima kao što su doza, trajanje liječenja i osjetljivosti metode ispitivanja," poručili su stručnjaci iz latvijskog Grindeksa koji proizvodi lijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo