OPTUŽBE ZA RASIZAM / Nova afera na Otoku: Chelsea napao suca!

Image
Foto: AP

'Uputili smo službeni prigovor delegatu utakmice na neprimjereni govor kojim se služio glavni sudac, a bio je upućen dvojici naših igrača u dva odvojena incidenta', izjavio je glasnogovornik Chelseaja u kojem su bijesni na suđenje Marka Clattenburga u porazu od Manchester Uniteda (2:3).

29.10.2012.
10:29
AP
VOYO logo

Čini se da je u elitnom razredu engleskog nogometa na pomolu nova rasistička afera koja bi mogla biti još gora i neugodnija od slučaja 'Luis Suarez - Patice Evra' ili 'John Terry - Anton Ferdinand'.

Kao da sudac Mark Clattenburg očajnim odlukama nije navukao dovoljno bijesa na sebe od strane Chelseaja, sada su ga u londonskom klubu optužili i za dva rasistička ispada tijekom utakmice u kojoj je Manchester United slavio 3:2, zabivši pobjednički gol iz očiglednog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom slučaju je Clattenburg navodno jednog Chelseajevog igrača nazvao 'španjolskom pič***om', a tri su kandiata za tu 'laskavu' titulu - Fernando Torres, Juan Mata i Cesar Azpilicueta.

Glavni prigovor ipak se odnosi na pobjednički gol Machestera nakon kojeg su žustru raspravu imali sudac Clattenburg i Jon Obi Mikel. Kao što se može vidjeti u videu ispod, Nigerijac je žestoko prigovorio na Chicharitov gol, a nakon podulje rasprave dobio je žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na brojne kamere na Stamford Bridgeu, Chelsea će vrlo teško dokazati svoje tvrdnje, ali cilj je postignut - sudac koji ih je 'pokrao' (podijelio im je dva crvena kartona - Ivanoviću u 63. i Torresu u 69. minuti, te je priznao neregularni gol) morat će ipak stati pred komisiju FA i odgovoriti na neka pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike