SJEVER OPTUŽUJE JUG /

Nogometaši Sj. Koreje "otrovani"

Image

Sjevernokorejski nogometni savez od FIFA-e je zatražio istragu zbog sumnje da su njihovu reprezentaciju uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2010. godine otrovali južni susjedi.

5.4.2009.
19:42
VOYO logo

PJONGJANG - Vodstvo nogometnog saveza Sjeverne Koreje uputilo je službeni prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) optuživši Južnu Koreju za trovanje igrača hranom što je navodno pomoglo Južnokorejcima u pobjedi 1:0 u susretu kvalifikacija za SP 2010. u Južnoj Africi.

Sjevernokorejci tvrde kako su im njihovi južni susjedi podmetnuli pokvarenu hranu i tako izazvali želučane tegobe i vrtoglavicu kod većine reprezentativaca Sjeverne Koreje što se odrazilo na igru gostiju koji su izgubili u Seulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši igrači su otrovani hranom, a to nije bilo slučajno. Domaćin je sve poduzeo kako bi osvojio bodove i zbog toga tražimo istragu FIFA-e," poručili su iz Pjongjanga.

U posljednjem krugu skupine 2 azijskih kvalifikacija za SP u vodstvu je Južna Koreja s 11 bodova, Sjeverna Koreja ima bod manje, dok je na trećem mjestu Saudijska Arabija s deset bodova. Dvije najbolje reprezentacije će osigurati vizu za SP, dok će trećeplasirani igrati u dodatnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo