EKSKLUZIVNO /

Zoran Zekić: 'Sarajevo je klub kao Hajduk, a teško je uspoređivati Matanovića i Mandžukića'

Image
Foto: Profimedia

Zoran Zekić dao je intervju portalu Net.hr u kojem je govorio o utakmici Hrvatske i Poljske, usporedbi Matanovića i Mandžukića, Sarajevu, Premijer ligi BiH, nadolazećoj utakmici s Veležom

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

15.10.2024.
13:26
Profimedia
VOYO logo

Zoran Zekić nalazi se u Sarajevu. Od sutra će krenuti u pripremu FK Sarajevo za utakmicu protiv Veleža, koja je na rasporedu 19. listopada na Koševu. Sarajevo je trenutno drugi u poretku Premijer lige. Imaju 18 bodova, bod manje od Zrinjskog koji je prvi, bod više od Željezničara koji je na 3. mjestu. Borac je 4. sa 16.

Utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PROLAZAK JE NAJBITNIJI, ALI...' /

Zoran Zekić se dodirnuo bolne teme nakon pobjede u Kupu: 'Ponavljam kao papagaj...'

Image
'PROLAZAK JE NAJBITNIJI, ALI...' /

Zoran Zekić se dodirnuo bolne teme nakon pobjede u Kupu: 'Ponavljam kao papagaj...'

'Zdravlje je valjda dobro, nije da se kontroliram'

Zoran Zekić jutros je dao intervju portalu Net.hr.

"Dobro sam, zdravlje je valjda dobro, hvala na pitanju. Ne idem nigdje, ne kontroliram se, valjda je dobro", kazao je u uvodu razgovora Zoran Zekić i osvrnuo se na dosadašnji odrađeni posao na klupi Sarajeva, na koju je zasjeo u 17. lipnja ove godine zamijenivši Simona Rožmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počet ćemo s hrvatskom nogometnom reprezentacijom. Večeras od 20.45Vatreni igraju 4. kolo Lige nacija protiv Poljske u Varšavi, na neugodnom terenu.

"Dobili smo Poljake 1-0, iako smo imali 25 udaraca na gol. Poljaci su imali apsolutnu dominaciju. Bili smo protočni u novom sistemu s 3 igrača iza, tako da igramo sad s igračima iz zadnje linije koji znaju igrati, koji su i playmakeri. I Ćaleta - Car i Šutalo i Gvardiol su igrači koji mogu donijeti - napraviti višak na bočnim pozicijama. Ne treba nikog podcijenjivati. Poljska ima izvanredne uvjete, infrastrukturu, ne samo u Varšavi, nego općenito. Velika su zemlja, imaju 40 milijuna ljudi. Imaju dobre igrače poput Lewandowskog. Mogu reći da sam ih gledao, osim na EP-u i u kvalifikacijskoj utakmici u Albaniji, kao i u rujnu na Opus Areni. Dosta je razočaravajući njihov način igre. Poljska igra bez pretjerane ideje. Lewandowski je često odsjećen bez pravih lopti. Očekujem isto tako i danas, našu dobru igru, dok Poljacima gori. U nekim trenucima će se morati više otvoriti, a tu je naša šansa. S našim ofenzivcima, s trojicom naprijed, moći ćemo ih kazniti", kazao nam je Zoran Zekić.

Image

Igor Matanović se spominje u kontekstu novog Marija Mandžukića.

"Teško je to uspoređivati. Mario je dugo godina bio naš nositelj i velika snaga. Nakon njega nismo imali takvog igrača s tolikom dominacijom u skoku, takvog target mena. Ono što je Matanović pokazao dosad je uistinu dobro. Matanović je na svakoj lopti, živi za gol, iznimno je jak okrenut leđima. Želim mu samo da nastavi ovako. Igor Matanović, kako je krenuo, izuzetno je osvježenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot - SofaScore

Liga nacija elitna skupina A

Luka Modrić po prvi put nakon 11 godina igra bez svojih "partnera u zločinu" - Kovačića, Brozovića i Rakitića, koji se još prije oprostio od reprezentacije Hrvatske. Tu su neka nova lica poput Luke Sučića i Martina Baturine, defanzivnog veznog Petra Sučića. Mario Pašalić je isto tu. Vidjeli smo da je protiv Škotske Super Mario igrao i u obrani, dosta se povlačio po loptu i razigravao naprijed, iako za Super Marija nije uloga kreatora iz zadnje linije, više igrača koji se ubacuje između linija i iza leđa suparničkim braničima. Tu je najopasniji...

"Dosta je čudno bilo vidjeti Luku bez Brozovića i Kovačića, dosta prostora je ostajalo u veznoj liniji protiv Škotske, ali vrijeme ide. Iako, hvala Bogu, Luka što je stariji, to je bolji. U reprezentaciji mu odgovara da dobije malo svježine u Realu, u vidu da ne igra toliko koliko je prije igrao. Ovi mladići koji dolaze, vrlo će se brzo pokazati kao jako dobro riješenje. Prije svega, tu mislim na Baturinu i Sučića, oba bratića. Hvala Bogu, opet se napravila smjena generacije na bezbolan način i u kratko vrijeme. Sve čestitke izborniku Daliću i njegovom stožeru. Mislim da ćemo dugi niz godina uživati u dobrim partijama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idemo na FK Sarajevo. Nedavno nam je Zoran rekao kako je FK Sarajevo kao Hajduk. Klub od kojeg navijači i vodstvo imaju najveća očekivanja, gdje je emocija velika, jedan Roller Coasters.

"Sve tako kako smo rekli. Premijer liga BiH je izjednačena liga, zeznuta, izjednačena, vrlo zahtjevna. Dosta je teških gostovanja. Bit će to zanimljivo do kraja. U Premijer ligi se dosta utakmica lomi na nekim detaljima. Bit će zanimljivo, baš zanimljivo", govori Zoran Zekić i osvrće se na ciljeve...

'Od Sarajeva su uvijek velika očekivanja'

"Uvijek su očekivanja od Sarajeva velika. Mislili smo da ćemo se na početku sezone konsolidirati, bili smo i vodeći, poslije dosta lutanja mislili smo da ćemo imati kontinuitet. Dobro smo krenuli, možda smo i mogli bolje i nekim situacijama i tako da, evo, idemo dan po dan. U subotu nam je već novi ispit. Velež je ekipa koja dolazi, kao i sve, s velikim motivom u Sarajevo. Velež je stvarno dobra ekipa. Prošlogodišnji trener Klafurić postavio je dobre temelje. Zadržali su u Veležu kostur momčadi. neke su utakmice izgubili nesretno, evo sad u Banja Luci, moramo biti na nivou. Čekam da mi se igrači vrate iz reprezentacija. jedan je u Gruziji, ovi su u mladoj reprezentaciji, tek u srijedu detaljnije počinjem s pripremom", objasnio je Zoran Zekić.

'Život mi je manje-više uvijek isti'

Zekiću je život u Sarajevu lijep, samo nema baš vremena za šetnju gradom, razgledavanje, uživanje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni vam je život manje-više uvijek isti. Kamp - stadion - stan. Bio sma u gradu možda dva puta, zbog nekih obveza. Sarajevo je lijep grad, jako lijep, ima turista puno. Ugodan za život. Hrana je dobra, sve je dobro. Gledajte, kad je na poslu dobro, onda je sve lijepo."

'Ne treba ljudima u BiH zbog suđenja zgaditi nogomet'

Kontroverzno su Sarajevo i Zekić izgubili prvo mjesto u poretku Premijer lige remijem kod Širokog Brijega (3:3) u 8. kolu. Je li se Zoran ohladio i kako sad gleda na sve? Sarajevo je za remi okrivilo Dragana Petrovića, suca utakmice u Širokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite, ja sam rekao i nakon utakmice odmah da ne želim ulaziti u te razloge, jer ako ja kao trener uđem u to onda gubim fokus na ovim drugim, ne manje bitnim stvarima, tako da je tu klub da se očituje na tim komisijama u FSBIH, da donose pravilne odluke, da vide tko griješi, tko ne, tako da se nadam da u cilju tog svega, u cilju ljudi u Bosni i Hercegovini koji jako vole i respektiraju nogomet, njima ne treba to sve zgaditi, mada će sad biti što manje razgovora sa sucima", zaključio je Zoran Zekić.

POGLEDAJTE VIDEO: Nikola Pokrivač u podcastu Net.hr-a kod Silvija Maksana: 'Ne znam smijem li to govoriti. Trebao sam ići u Hajduk, ali srećom otišao sam u Dinamo'

VOYO logo