'BIJELI IGRAJU KAKO-TAKO' / Zoran Vulić za Net.hr: 'Najvažnije za Hajduk je vratiti Marka Livaju u staru formu'

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zoran Vulić za Net.hr prokomentirao je ždrijeb Kupa Hrvatske Hajduk - Dinamo na Poljudu i ostale aktualnosti

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

4.3.2024.
14:36
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Zoran Vulić pet je puta bio trener Hajduka. Službeno. On ispravlja tri puta...

Image
ODRŽAN ŽDRIJEB /

Kuglice odlučile: Hajduk protiv Dinama u polufinalu Kupa na Poljudu

Image
ODRŽAN ŽDRIJEB /

Kuglice odlučile: Hajduk protiv Dinama u polufinalu Kupa na Poljudu

"Ja brojim samo tri, zadnji ni prvi ne računam. Jer, ovo kad dođeš na dvije utakmice, na kratko, to je premalo da bi bilo relevantno. Ja sam za sebe bio samo tri puta trener Hajduka. Kad je netko bio na klupi bar 6 mjeseci, onda možeš reći da je bio trener te momčadi. Tri utakmice ne čine trenera. Dva puta sam bio popuna, a ne trener", kaže nam Zoran Vulić koga smo nazvali da nam prokomentira ždrijeb Kupa Hajduk - Dinamo na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

"Utakmice Dinama i Hajduka uvijek su spektakl. Ja se nadam uvijek pobjedi Hajduka. Bit će zanimljivo. Teško je igrati dvije utakmice, u samo nekoliko dana i u HNL-u i u Kupu, jednu za drugom, ali su utakmice protiv Dinama uvijek izazov, ništa nije teško. Gušt je uvijek igrati protiv najvećeg konkurenta u ligi. Nadam se da ćemo u obje utakmice igrati dobar nogomet, dobar ambijent i onako kako ja želim, da prođe Hajduk u finale Kupa i dobije u prvenstvenom okršaju", rekao je Zoran Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ni Hajduk ni Dinamo ne igraju dobro u prvenstvu. Rijeka igra trenutno bolje.

"U ovom trenutku ne treba se umirati u ljepoti. Iako nogomet nije na onom nivou na kojem bi mi svi navijači Hajduka voljeli, ali što je najvažnije, bodovi su tu. Zamislite da igrate lijepo, a da gubite. Što bi tek bilo onda? U ovom trenutku ne treba gledati tko ljepše igra, nego tko više bodova osvaja. Cilj je Hajduku titula. Neka u tišini rade, u sjeni i kad dođe prilika, Hajduk ju treba ugrabiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli su propustili neke prilike dosad...

"Dosad smo imali dva-tri puta bili u šansi da se malo odvojimo u HNL-u. Nismo. Još smo tu. Nikad bliže nismo bili osvajanju naslova prvaka Hrvatske. Ne smijemo biti negativni, tražiti dlaku u jajetu. Moramo biti svjesni da nam igra nije na onom nivou na kojem svi očekujemo da bude. S dobrim radom, kvalitetom, vratit igrače u formu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Livaja nije u bajnoj formi, a o njemu ovisi puno toga, ako ne i sva igra Hajduka. On je ključni igrač.

"Najvažnije je vratiti Marka Livaju da bude u onoj formi u kojoj je bio kad je tek došao i onda možete biti mirni. I da se vrati Kale, Kale je povrijeđen. Nikad veću širinu. Ja sam što se toga tiče optimista. Daj Bože da ne bude ozljeda. Evo, dva glavna stopera su se ozlijedila. Tu dolazi do disbalansa. Tu imamo Eleza, Prpića... u svakom trenutku mogu odgvoriti zahtjevima Hajduka, zato i jesu u Hajduku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vode li Hajduk i Dinamo svoju malu privatnu bitku koju vješto koristi Rijeka?

"Ne mislim apsolutno da Dinamo i Hajduk vode svoju malu privatnu bitku koju vješto koristi Rijeka. Niti jedan niti drugi klub u ovom trenutku ne razmišljaju gdje se ovaj drugi nalazi u poretku. Dinamo i Hajduk su dva najveća konkurenta, dva naša najveća kluba, tako treba i biti. Hajduk treba razmišljati samo o sebi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vulić naglašava:

"Hajduk mora biti strpljiv, u sjeni, svjestan da je trenutni nogomet takav je-kakav je. Polučuje, doduše, nekakav rezultat. Hajduk je u utrci. Ima još puno do kraja. Ima još sva tri prva nositelja igrati među sobom. Sve će se to iskristalizirati prvenstvo. Hajduk ne treba razmišljati o ikom. Davno u povijesti kluba nije bila ovakva podrška navijača. Na to igrači moraju odgovoriti i učiniti sve da titula ne izmakne iz ruku, jer će poslije bti jako teško", zaključio je Zoran Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo