banner

NASTAVAK NATJECANJA

MAMIĆ ZA KLJUČNU UTAKMICU EL-A OSTAO BEZ VAŽNE KARIKE: ‘Imamo dosta problema. Osijek? Svi znamo kakva je situacija bila s VAR-om’

Wolfsberger je promijenio način igre, ali Modri će se koncentrirati na sebe i njihovu vlastitu igru.

U posljednjem kolu Europske lige Dinamo je na domaćem terenu stigao do pobjede (1:0) i time zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Modri sada odlaze u Austriju gdje će se za nova tri boda boriti protiv Wolfsbergera te su se tim povodom javnosti obratili kapetan Arijan Ademi i trener Zoran Mamić koji je istaknuo kako će na raspolaganju imati sve igrače.

“Svi koji su testirani su negativni što je dobar znak, ali situacija se uvijek može naglo promijeniti. Imamo problema s Gavranovićem, svi ostali su u pogonu, zasad svi konkuriraju, ako se ne promijeni nešto do dvoboja svi će biti u kadru. To je utakmica koja može odrediti smjer u Europi ove godine. Idemo po pobjedu, pokušat ćemo biti ofenzivni, iako u napadu imamo tih problema, Gavranović eto ima određenih poteškoća, Kastrati je tek jednom trenirao nakon korone, Majer je isto tako odradio samo jedan ili dva treninga, pa imamo dosta problema, no pronaći ćemo najbolju moguću kombinaciju”, rekao je Mamić.

Koliko je poraz u Osijeku poremetio atmosferu u svlačionici?

“Naravno da nismo željeli izgubiti tu utakmicu i nismo sretni, ali moglo je sve otići u drugom smjeru da smo zabili u prvom poluvremenu. Svi znamo kakva je situacija bila s VAR-om, ali i poraz je sastavni dio nogometa. Kako god bilo nigdje ne piše da mi moramo dobiti svaku utakamicu.”

Ovo je jedna od važnijih Dinamovih utakmica ove sezone.

“To je utakmica koja može odrediti smjer kada je u pitanju Europa, ali ući ćemo u utakmicu da je dobijemo kao i svaki put. U napadačkom dijelu imamo malo problema, ali vjerujem da ćemo pronaći najbolju moguću kombinaciju.”

Trebao se igrati derbi s Hajdukom, ali je odgođen zbog gustoga rasporeda

“Nisam pristalica odgoda, ali obzirom na čitavu situaciju smo se odlučili da je ovako najbolje.”

Jeste li gledali Wolfsberger u posljednjoj utakmici?

“Malo su promjenili način igre, hoće li to napraviti i protiv nas teško je reći, ali mi se moramo koncentrirati na sebe i našu igru.”

“Dobro je da smo svi zdravi i idemo po pobjedu. Nije nas poremetio poraz u Osijeku, ali to je nogomet, čekaj nas veliki izazovi i moramo odgovoriti na pravi način. Wolfsberger je čvrsta i organizirana momčad, a i vraća im se ‘desetka’ koji im je i najbolji igrač, ali dat ćemo sve da ga zaustavimo”, rekao je kapetan Ademi.

Povratak na Net.hr