Mamić progovorio o senzaciji u Dinamu: 'On je jedan od najboljih na svijetu'

Nakon uspješnog gostovanja kod danskog Aalborga u srijedu, Dinamo čeka povratak u hrvatsku nogometnu realnost.

1.8.2014.
17:38
VOYO logo

Susret koji započinje u suobutu u 21 sat najavio je trener ModrihZoran Mamić.

"Čeka nas utakmica sa Zadrom u kojoj želimo nastaviti seriju pobjeda i prikazati sve bolju i bolju igru. Pretpostavljamo da će Zadar igrati dosta zatvoreno, a naša želja je što prije "otvoriti bravu" i utakmicu usmjeriti na naš mlin.", izjavio je Mamić i najavio promjene u sastavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno će biti promjena, da. Teško mi je reći koliko točno, još imamo i trening navečer pa ćemo vidjeti. Sve ima pluseva i minuseva. Standardizacija je sigurno dobra, ali ja bih spomenuo optimalizaciju gdje želimo da što više igrača bude u formi. Ako ćemo pet utakmica zaredom igrati u istom sastavu onda sedam ili deset drugih igrača ne mogu biti u optimalnoj formi. Treba naći balans, nekakvu sredinu između toga. To su čari trenerskog posla, nije ništa novo i tako je oduvijek".

Osvrt na čudnu utakmicu s Lokomotivom bio je neizbježan. Dinamo je u 2. kolu gubio s 3:1 sve do 80. minute, a onda u nezapamćenoj završnici svojoj podružnici zabio tri gola i pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Nto7pLLEUtU

"Što se mene tiče, ne bih imao ništa protiv da smo neefikasni prvo poluvrijeme, a onda u drugom dobijemo utakmicu", izjavio je Mamić i prokomentirao senzacionalan dolazak mladog Danija Olma iz Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli ste o kakvom se mladom igraču radi: kapetan Barcelone i godinama najbolji igrač. Naravno da je velika stvar što je takav igrač došao u Dinamo i hvala ljudima koji su pomogli u tom poslu te uvjerili njegovu obitelj da je Dinamo prava opcija. Budućnost će pokazati hoće li se on razviti u velikog igrača kojeg svi želimo, ali ne bih stavljao pritisak vremena kada će se to dogoditi. On je danas jedan od najboljih na svijetu u svojem godištu, ali to je još daleko od onoga što mi mislimo da on može biti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo