KAOS

ZONA SUMRAKA U BARCELONI: Messi nije došao na trening. Predsjednik kluba mogao bi završiti u zatvoru

Bartomeu možda čak i s razlogom navlači što veću odštetu za Messija jer bi, prema nekim navodima, mogao završiti u zatvoru

Najbolji igrač svijeta Lionel Messi nije se u ponedjeljak pojavio na prvom treningu Barcelone u novoj sezoni, a to je samo potvrda napisa španjolskih medija koji već danima tvrde kako je argentinski nogometaš čvrsto odlučio napustiti klub.

Messi je već neko vrijeme u ratu s predsjednikom kluba Josepom Marijom Bartomeuom, jer on želi otići kao slobodan igrač, a čelnik kluba ga ne želi pustiti ispod odštetne klauzule od 700 milijuna eura.

Međutim, Bartomeu možda čak i s razlogom navlači što veću odštetu za Messija jer bi, prema nekim navodima, mogao završiti u zatvoru ako ovaj ode za neki sitan novac ili čak besplatno.

ProfimediaFoto: Profimedia

‘Mora se boriti za Messijev ostanak’

Naime, španjolski novinar Guillem Balague objavio je na Twitteru kako bi Bartomeu mogao biti optužen za “loše rukovanje imovinom” i zbog toga bi mogao snositi ozbiljne posljedice.

“Proda li Bartomeu Messija za manje od očekivanog, mogli bi ga optužiti da je loše rukovao imovinom. To znači da će platiti puno iz svog džepa ili čak da će ići u zatvor. Zato se treba do kraja boriti za Messijev ostanak”, napisao je Balague.

S druge strane Messi i njegovi odvjetnici aktivno rade na tome da aktiviraju klauzulu kojom Argentinac može jednostrano raskinuti ugovor s klubom godinu dana ranije. Messi i njegovi suradnici tvrde kako rok koji je istekao u lipnju mora biti produžen do rujna zbog pandemije koronavirusa, a Barcelona ne odstupa od odštetne klauzule od 700 milijuna eura.

Messi zbog svega toga nije došao na liječničko testiranje pa onda i na prvi trening, a njegov je otac Jorge najavio dolazak u klub na pregovore. Sve u svemu, čini se kako je na Camp Nouu nastupila prava zona sumraka.

Povratak na Net.hr