POVIJESNI PREGLED / Znate li kada je Dinamo posljednji put izbacio grčki klub? Bilo je to jako davno

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dinamo je protiv grčkih momčadi odigrao ukupno 14 utakmica i pobijedio samo tri puta

7.3.2024.
6:11
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo u četvrtak na Maksimiru očekuje najvažniji ispit u Konferencijskoj ligi, prva utakmica osmine finala protiv PAOK-a.

Image
NAVALA /

Dinamo za PAOK rasprodao ulaznice i za najskuplju tribinu

Image
NAVALA /

Dinamo za PAOK rasprodao ulaznice i za najskuplju tribinu

Protiv PAOK-a Plavi su do sada odigrali dvije utakmice. Bilo je to u sezoni 2010./2011. u skupini Europske lige i u obje utakmice Dinamo je poražen rezultatom 0:1. Prva utakmica odigrana je u Solunu 30. rujna 2010., a tada je za pobjedu grčke ekipe zabio Ivić u 56. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dvoboj odigran je 15. prosinca iste godine, a u njemu je Plavima, koje je tada vodio Vahid Halilhodžić, trebala pobjeda za prezimljavanje u Europi, no njihove snove je na Maksimiru srušio Salpingidis koji je zabio za 0:1 u 60 minuti utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim te dvije utakmice Dinamo je protiv grčkih klubova igrao još 12 puta.

U najviše navrata Plavi su igrali protiv njihovog velikana Olympiacosa s kojime su se susreli sedam puta i slavili u dva navrata. Grci su izašli kao pobjednici četiri puta, a jedna je utakmica završila neodlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri utakmice Dinamo je odigrao s AEK-om, momčadi koja ih je izbacila na početku sezone iz pretkola Lige prvaka. Protiv njih Plavi imaju učinak od samo jedne pobjede, jednog remija i dva poraza.

Jednu su utakmicu odigrali protiv Panioniosa, još davne 1964. godine u Intertoto kupu i taj je susret završen neodlučeno (2:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se pogledaju rezultati u dvomečevima u europskim natjecanjima, povijest definitivno nije na Dinamovoj strani.

Ukupno su Plavi odigrali šest takvih dvoboja i nikada nisu pobijedili Grke na njihovom terenu. Ukupno imaju dvije pobjede i dva prolaska protiv njih, a posljednji je bio u sezoni 1977/1978. kada su nakon poraza 3:1 u Grčkoj svladali Olympiacos s uvjerljivih 5:1 na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Dinamo više nije stigao do pobjede protiv grčkog kluba, a prilika za prekid tog niza je u četvrtak na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo