Prijateljska u Kataru / Zlatko Dalić o pogotku Slovenije: 'Primili smo gol iz kornera koji nije postojao'

Image
Foto: AP Images

Po treći puta u godinu dana sastali su se Hrvatska i Slovenija, ovaj puta na skoro praznom stadionu Education City.

26.3.2022.
17:45
AP Images
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u pripremnom dvoboju u Dohi sa Slovenijom 1-1 (1-0)., te osigurala drugu jakosnu skupinu na ždrijebu SP-a.

Pogodak za Hrvatsku postigao je Andrej Kramarić (39),a  za Slovence Jaka Bijol (90+1).Bila je to prva utakmica Hrvatske u 2022. godini, a u utorak na istom stadionu igraju s Bugarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je uspješno apsolvirala prvu u nizu pripremnih utakmica za SP 2022, odigravši 1-1 s uvijek neugodnom Slovenijom, ali ostaje žal za pobjedom jer su Slovenci izjednačili iz prve prave šanse u 91. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osudio korner iz kojeg smo primili gol

"Šteta je zbog zadnje minute, kornera i gola koji smo primili iz kornera koji nije postojao.To mi je žao. Dominirali smo cijelu utakmicu, imali smo posjed, imali smo kontrolu."

"Možda nismo stvorili puno šansi, ali bio je naš posjed, bila je kontrola, falilo je malo bržeg okretanja strana. Ali sam zadovoljan s ovim što smo danas pokazali. Puno volje, puno htijenja i mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Evo samo da taj gol nije pao u zadnjoj minuti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

O formaciji s tri stopera i vezna linija

" Defenziva je bila dobra s njihove strane, bili su dobri i odgovorni. Ono što sam ja htio više od njih je da više sudjeluju u igri. Da ulaze u prazan prostor. Malo smo tu bili nesigurni, tu je falilo rizika, njihove dubine."

"Na treningu je bilo puno bolje, ali razumijem, to je utakmica prvi put. Malo smo više očekivali da preko toga, preko naših stopera koji su zaista moćni, mi možemo stvoriti višak, ući u igru, kao što je Duje napravio kod gola, takav pass, tako otvoriti stranu. Nismo to dovoljno dobro radili, na treningu je bilo puno bolje nego danas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjeli smo širinu, i da oni dobiju loptu u prazan prostro, da budu bliže golu i da imaju okomicu. Tu su oni djelovali koliko su mogli. Kod njih je prisutan bio jedan umor, igraju non stop svaki tjedan po dvije utakmice i htjeli smo ih odmoriti na jedan način pri kraju utakmice. Koliko su mogli istrčali su."

"To je bilo u puno situacija dobro, ali smo naišli na protivnika koji je bio zatvoren i blokiran s gotovo devet igrača. Teško je to bilo probiti. Jakić je bio zamišljen kao njihov osigurač, kao čovjek koji će biti taj koji zaustavlja akcije, koji ide na reakciju kad se lopta izgubi. To je dobro radio, ali falila mu je bolja kontrola lopte. To nije ono što radi Brozović. Ali Jakić to radi vrlo dobro u fazi obrane, pomaže, zatvara i njemu je to prva, druga utakmica i od njega očekujem više u toj fazi građenja igre i to je ono što je malo falilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo