Sretan rođendan / Zlatan je svašta 'provalio' u svojih 37 godina, prisjetite se njegovih najboljih izjava

Image
Foto: AP Images

Previše je njegovih izjava koje su odzvonile nogometnim svijetom i ušle u anale, no pokušat ćemo izdvojiti one najupečatljivije

3.10.2018.
15:07
AP Images
VOYO logo

Iako je za sebe jednom prilikom rekao da je kao vino i da postaje sve bolji starenjem, nakadašnjeg najboljeg centarfora svijeta sustižu polako godine. Danas će na torti Zlatana Ibrahimovića biti 37 svjećica, što je respektabilan broj godina za profesionalnog nogometaša koji je u karijeri igrao na Ibrahimovićevoj razini.

Zlatanova priča zapravo je filmska. Dijete Bošnjaka i Hrvatice koji su trbuhom za kruhom preselili u Švedsku postalo je najbolji igrač u povijesti švedske reprezentacije, ali i jedna od nogometnih ličnosti koje su obilježile 21. stoljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatan je bio dio mnogih jakih momčadi: Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana i Paris Saint-Germaina, a u svakoj od momčadi ostavio je dubok trag svojim majstorskim potezima na terenu, ali i ponekad nepromišljenim, bahatim i nikad promišljenim izjavama izvan terena.

Previše je njegovih izjava koje su odzvonile nogometnim svijetom i ušle u anale, no pokušat ćemo izdvojiti one najupečatljivije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Zlatan Ibrahimović


1. Arsene Wenger među prvima je vidio potencijal u mladom Zlatanu. i pozvao ga na probu u Arsenal. Zlatan mu je kratko odgovorio: "Zlatan ne ide na audicije!"

2. "Najprije sam otišao lijevo. I on je otišao lijevo. Onda sam otišao desno. I on je otišao desno. Onda sam ponovo otišao lijevo, a on je otišao po hot dog", prepričao je svoj dvoboj na terenu s braničem Liverpoola Stephaneom Henchozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3.  "Mislim da ne mogu zamijeniti Eiffelov toranj mojim likom. Ako mogu, obećajem da ću ostati tu", rekao je kad je bio na odlasku iz Pariza.

4. Zlatan: "Samo Bog zna tko će proći dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

    Novinar: "Malo ga je teško to sad pitati."

    Zlatan: "Upravo razgovaraš s njim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. "Neću biti kralj Manchestera, bit ću bog Manchestera", odgovorio je na komentare Erica Cantone, poznatijeg kao Kralj Old Trafforda.

6. "Istina je da ne znam mnogo o igračima ovdje, ali oni definitivno znaju tko sam ja", izjavio je nakon prelaska u francusku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. "Ako kupiš mene, to je kao da kupiš Ferrari. U Ferrari natočiš benzin i voziš ga punim gasom. Guardiola je ulio dizel i vozio ga po selu. Trebao je kupiti Fiat", o odnosu s bivšim trenerom Pepom Guardiolom.

8. "Što John Carew može učiniti s loptom, ja mogu s narančom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. "Zašto nisam ženi kupio poklon? Pa već ima Zlatana!"

10. "Kad vidim koliko sam savršen, mogu se samo smijati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo