'Jedina ispravna odluka je doživotni izgon iz sporta'

27.7.2013.
13:01
VOYO logo

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović osvrnuo se na odluku Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora, koja je prihvatila preporuku svog Etičkog odbora, te Zdravka Mamića zbog vrijeđanja Jovanovića 'kaznila' ukorom.

"Ponovit ću ono što sam već rekao desetak puta, netko tko vrijeđa druge po nacionalnoj osnovi i na taj način potiče diskriminaciju i mržnju ne zaslužuje da na njega trošim svoje dragocjeno vrijeme, niti da dobije milimetar novinskog medijskog prostora. Takvima nije mjesto ni u sportu jer krše sve vrijednosti olimpizma i razočaran sam kukavičlukom čelnih ljudi HOO-a i HNS-a koji nisu imali hrabrosti donijeti jedinu ispravnu odluku – a to je doživotni izgon iz sporta osobe koja diskriminira ljude po nacionalnoj osnovi. Močvara? Mnogi tu izjavu nisu razumjeli, pa da ponovim - prvi put sam tu metaforu izrekao kada su dva nogometna suca uhapšena zbog namještanja rezultata. Usporedio sam to s borbom protiv malarije, i ljudskom rodu trebalo je puno vremena i mukotrpnog rada da se to dogodi. Jednako tako je i s našim nogometom, morate imati i ljude i alate da se spriječi mito, korupcija, namještanje rezultata i ostale nezakonitosti. Ne ide to preko noći, ali danas imamo sportsku inspekciju koja je garancija da je močvara svakim danom sve manja", izjavio je Jovanović u intervjuu za Novi list te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sportska inspekcija obilazi sportske klubove, saveze i ne možete rezultate vidjeti preko noći. Trenutno traje inspekcijski nadzor u HOO-u, HNS-u, Dinamu, bili su u Hajduku. To je vrlo opsežan nadzor, gleda se stotine dokumenata i odluke se ne donose naprečac, jer svaki pogrešan korak može značiti da će se netko tko je prozvan možda obratiti Ustavnom sudu za kršenje ustavnih prava, jer je to danas postalo vrlo moderno. Inače prvi nalazi i u HOO-u i u HNS-u ukazuju na moguće nezakonite radnje, ali sačekajmo konačan nalaz inspektora."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo