pomazio ih ždrijeb / Rijeka doznala imena potencijalnih suparnika u drugom pretkolu Lige prvaka

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Hrvatski prvaci, nogometaši Rijeke, saznali su protiv koga će igrati u drugom pretkolu Lige prvaka

19.6.2017.
12:25
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

NYON - Hrvatski nogometni prvak Rijeka će u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati protiv pobjednika dvoboja između velškog prvaka The New Saintsa i gibraltarskog prvaka Europe odlučeno je na ždrijebu koji je u ponedjeljak održan u Nyonu.

Ovo je drugi put u klupskoj povijest Rijeke da se našla u ždrijebu Lige prvaka, a u ovoj fazi natjecanja je bila u ulozi nositelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi su u ponedjeljak ujutro podijeljeni u tri podskupine, a najteži suparnik za Rijeku mogla je biti slovačka Žilina, no hrvatski prvak je imao sreće.

Rijeka će u prvom susretu 11. ili 12. srpnja igrati na svom travnjaku, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velški i gibraltarski prvak prvi susret prvog pretkola igrat će 27. ili 28. lipnja, a uzvrat tjedana dana kasnije.

Ukoliko prođe, Rijeka neće biti nositelj u trećem pretkolu čiji je ždrijeb 14. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska liga: Osijek na otvaranju protiv Santa Colome

Nogometaši Osijeka u 1. pretkolu Europske lige igrat će protiv Santa Colome iz Andore protiv koje su igrali i prije pet godine u svom zadnjem izlazu u Europu.

Osijek će u prvom susretu 29. lipnja gostovati, a uzvrat je 6. srpnja na stadionu Gradski vrt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bijelo-plavi' su bili jedini hrvatski klub u tom dijelu ždrijeba i imali su status nositelja. Hajduk se priključuje u 2. pretkolu, a Dinamo u 3. pretkolu. Osijeku je prijetilo nekoliko neugodnih suparnika kao što su mađarski Vasas, Široki Brijeg, Partizani iz Tirane, slovenska Gorica ili slovački Ružomberok. No, momčad trenera Zorana Zekića je imala sreće.

Od Osijeka se očekuje prolazak prve runde natjecanja, a u 2. pretkolu neće biti nositelji pa mu prijete neka zvučna imena poput Galatasaraya, Crvene zvezde, Maccabi Tel Aviva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja europska avantura Osijeka dogodila se 2012. kada je također u 1. pretkolu igrao protiv Santa Colome. Osijek je slavio u obje utakmice (1-0, 3-1), a potom u 2. pretkolu ispao od švedskog Kalmara (1-3, 0-3).

Inače, bit će to osmi europski pohod Osijeka. Najveći europski uspjeh ostvario je 2000. godine kada je stigao na korak do prezimljavanja u Europi. U 3. kolu Kupa Uefa Osijek je ispao od praške Slavije. U Gradskom vrtu bilo je 2-0 za Osijek, a u uzvratu 5-1 za Slaviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo