Zdravko Mamić 'pokorio' Europu!

Alen Halilović i Tin Jedvaj prodani su u Tottenham za 20 milijuna eura, od čega se čak 15 milijuna odnosi na 16-godišnjeg 'plavušana'.

1.7.2013.
10:42
VOYO logo

Samo godinu dana nakon što je na najbolje mjesto u svom izlogu istaknuo svoj najvredniji 'proizvod' zvan Alen Halilović, Zdravko Mamić se na veliko zadovoljstvo popeo na europski menadžerski pijedestal.

U svega godinu dana Mamić je pomoću medija dizao cijenu i dočekao pravu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na isto ono mjesto na koje je svojevremeno poslao 23-godišnjeg Luku Modrića za 23 milijuna eura, Maminjo je ovaj put svom starom prijatelju Danielu Levyju 'uvalio' sedam godina mlađi 'proizvod' za nevjerojatnih 15 milijuna eura.

Vjerovali ili ne, u Europi nikad nikome nije uspjelo prodati maloljetnika za takve silne novce. Mamiću sad ostaje samo još srušiti rekord Alexandrea Pata, koji je 2007. godine iz brazilskog Internacionala prešao u Milan za magična 22 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reći će mnogi da je Zdravko po tko zna koji put pokazao kako to rade majstori na Zapadu, koje je ovom prilikom čak i prešišao, dok će ga drugi sigurno pljuvati.

I dok će se zaraćene strane svađati je li Mamić napravio dobar potez ili ne, Dinamov šef će već sad početi razvijati strategiju kako srušiti rekord Alexandrea Pata, jer za taj pothvat treba početi raditi odmah... Talentiranih 12-godišnjaka na Maksimiru ima napretek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelazak Alena Halilovića i Tina Jedvaja u Tottenham snažno je odjeknuo u otočkim medijima. Naime, za Dinamov dvojac bitku su vodila tri engleska, londonska kluba, pa su ovo ocijenili kao veliku pobjedu Spursa i prije nego je sezona počela.

"Tottenham je pobijedio svoje londonske rivale u borbi za mlade hrvatske nogometaše. Halilovića i Jedvaja željeli su i Chelsea i Arsenal, ali Tottenham je uspio plativši 20 milijuna eura", piše The Sun i predstavlja Englezima mlade Hrvate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alen Halilović drugi je najmlađi igrač koji je ikad igrao Ligu prvaka, a već je debitirao i za reprezentaciju. Podsjeća na bivšeg igrača Tottenhama Luku Modrića, a osim Spursa oduševio je i Manchester City", pišu o Alenu Englezi, a navijači Tottenhama na forumima su izrazili oduševljenje njegovim dolaskom

Napominju da se za Jedvaja borila i Roma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tin Jedvaj juniorski je reprezentativac Hrvatske, a prošle je godine odigrao 13 utakmica za Dinamo. Htjela ga je dovesti i Roma, ali nije uspjela dogovoriti visinu odštete", dodaje The Sun.

Daily Mirror tvrdi da su se za Halilovića zanimali United i Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo