Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik GNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Ubrzo nakon što je Vrhovni sud donio presudu, Zdravko Mamić se oglasio na društvenim mrežama i pozvao predstavnike medija na press konferenciju.

'Obećavam da će vam se isplatiti...'

"Poštovane predstavnice i predstanici medija, pozivam Vas na press konferenciju sutra, 16. ožujka 2021. godine, od 13 sati u hotel Mepas. Obećavam vam da će se vaš sutrašnji dolazak na press konferenciju isplatiti jer ću po prvi put bez rukavica, otvoreno i bez ustezanja progovoriti o temama, činjenicama i dokazima koji nikada prije nisu prezentirani u javnosti! Vidimo se sutra!", napisao je Mamić.

Vrhovni sud je istaknuo da je Zdravku Mamiću pri odmjeravanju kazne pravilno cijenjena dosadašnja neosuđivanost, dok mu je kao otegotna okolnost cijenjena upornost u počinjenju kaznenog djela i pokušaj prikrivanja svojeg ponašanja. Sud je precizirao da je Zdravko Mamić sačinjavao podneske kojim su se očigledno instruirali svjedoci o načinu kako bi oni trebali iskazivati na sudu.