'Možda imam karcinom u utrobi, trpim bolove'

1.7.2013.
10:59
VOYO logo

"Ja sam mislio da ću prije početka prvenstva doći pred vas i reći što je klub podrazumijevao pod sintagmom 'nova era Dinama', jer doista se radi po planovima kluba o novom iskoraku kluba. Izvještavanje me požurilo pred vas. Možebitni transfer Halilovića i Jedvaja u inozemni klub, pa i Tottenham... Razgovori i pregovori traju, no taj posao apsolutno nije gotov. Mnoge stvari su otvorene, a da je posao gotov klubovi bi to objavili. Istina je da se razgovara s Tottenhamom, ali ne samo s njim. Mi se nadamo da će do tog posla doći, ali to nitko ne može jamčiti. Ako se ostvari njihov prelazak u Tottenham, obojica će i dalje ostati u Dinamu", kazao je u uvodu Zdravko Mamić pa nastavio:

"Žao mi je, ne znam kojim kanalima vijesti izlaze, ali mi se ponašamo odgovorno. Mi ćemo javnost izvjestiti tek kad je posao gotov. Bezbroj puta se dogodilo da je neka vijest spriječila posao ili ga učinila skupljim. Nova era je Dinamo koji za dvije godine mora osvojiti toliko bodova za europski koeficijent da bi sljedećih deset godina stalno igrali Ligu prvaka. Mislim da se to može iščitati iz svakog poteza u klubu. Nema lutanja ni sljepoće, nema tu trgovačkog društva, ovdje rade najsposobniji menadžeri Europe. Ovo što radi Dinamo, to nećete naučiti niti na jednom fakultetu ili pročitati u knjizi. Ovdje rade osobe koje su se dokazale svojim obrazovanjem, a ja sam jedan od rijetkih u Dinamu koji nema fakultet. Vidjeli ste da smo do sada doveli, kao nikada, igrače s reputacijom. Ovog trenutka minimalno 100 radnika radi na stadionu. Dio posla je već objavljen, a drugi dio južne tribine bi trebao biti gotov za 20-ak dana i to će biti pet zvjezdica: smještaj, rekreacija, odmor, zabava... Radi se o četiri tisuće kvadrata vrhunski namještenog prostora u koji ćemo uložiti oko četiri i nešto milijuna eura."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznad nas se radi obnova svih loža i uvjeravam vas da će to izgledati spektakularno, skoro kao da ste na Allianz Areni. Svaku utakmicu će se služiti topla i hladna jela, a sve će to biti popraćeno glazbom i tu ćete moći gledati utakmicu s djecom, ili će klinci igrati igrice dok roditelji gledaju utakmicu. To vam govorim kako bih vam dokazao da imamo jasnu viziju i strategiju. Bolno je kad postoji mogućnost da mi napravimo takve transfere 17-godišnjaka, što je raritetno u povijesti čovječanstva, a onda se to prikazuje u ružnom svjetlu. Kad naši igrači odlaze na ovakav način, na koji pronose slavu Dinama i hrvatskog nogometa, imamo suprotan stav. Nikada nigdje u svom životu nisam vidio da se ovakva nepravda nanosi Dinamu i njegovom vodstvu. To je zastrašujuće i nije fer. Mi činimo sve da naši navijači budu ponosni na svoj klub. Dok mi održavamo presicu, nas čuvaju redarske službe. Nisam ja za to kriv. Ne izriče Mamić zabrane dolaska na stadion. Jao sportašu i klubu koji je svrha sam sebi i ne služi gledateljima. Naše ulaznice će biti jako pristupačne, kao nikada, i to ne radimo iz očaja ili podcjenjivanja nekoga. To radimo jer razumijemo trenutak u kojem se nalaze naši navijači. Ulaznice za Superkup će biti po pet i deset kuna, pa i za navijače Hajduka. Da Dinamo ima atmosferu srednjeg kluba u Europi, pa kako bi Dinamo igrao?! Zamislite kako su naši igrači hendikepirani jer nemaju onaj huk s tribine. Vapimo za tom podrškom, pozivamo BBB-e, pozivamo sve grupacije...nema tog pojedinca i grupe s kojima klub neće razgovarati, ali jezikom argumeta, ali ne ucjene. Meni ste napravili pakao od života. Dotjerali ste me do toga da sam tri puta u zadnja dva mjeseca bio na hitnoj. Možda imam karcinom u utrobi, ne stignem napraviti pretrage, ali 24 sata trpim bolove. Nadam se da je neki gastritis, to bi mi bilo olakšanje. Borim se sa svojim ljudima kao lav i uspjeli smo. Mi smo ponos i primjer stabilnog kluba u Europi. Nema dana kad ja i moji ljudi nismo u nekoj vitalnoj akciji. Ovdje se samo radi i spava. Puni smo optimizma, unatoč teškoćama. Mi znamo da smo dobro kadrovirali momčad, a za nas prijelazni rok ne prestaje do zadnjeg dana. U rubrici 'odlasci' transferi mogu biti samo planirani i to jedino ako imamo adekvatnu zamjenu."

Je li bi bilo iznenađenje da transfer Halilovića i Jedvaja dovrši neki drugi klub, a ne Tottenham?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bi bilo iznenađenje. Svatko može negirati, ali ne postoji klub iz TOP 20 koji nije pitao za njih. Pa čovjek iz Bayerna je gledao ne utakmice, nego treninge Dinama, o Arsenalu da ne pričam", kazao je Mamić i poručio:

"Ja molim da se prestane, to je bezobrazno, nas nazivati potrošačima gradskog novca, mi punimo proračun. Umjesto da nam se pomaže i da nas se ističe kao primjer."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O neugodnostima na ulici

"Ja idem Stradunom u Dubrovniku, kao da je Michael Jackson ustao iz groba, toliko sam se slikao. Onda me kasnije dvojica napadnu i j*** mi majku, a moja majka korak, dva iza mene. I ne smijem reagirati. Vi huškate Hrvate jedne na druge. Ja sam dobar čovjek, humanist, socijalno osljetljiv, vi ste tome svjedočili. Što ste mi napravili od života da ne mogu izaći na ulicu?"

O ponudi za Antu Rebića

"Kad bih vam ja sada rekao koliko sam ponudio za Rebića, vi biste pali sa stolice. Sad ću vam otkriti tajnu: nudio sam pet milijuna eura. Žužul je to odbio i ja mu čestitam na hrabrosti. Mi smo ga htjeli, ali on je nedostupan za nas. Doveli smo i mladog Antu Čorića, nije on došao na lijepe oči, mi smo u taj posao investirali milijun eura. Kad sutra Čorić ode van za 20 ili 40 milijuna, onda će opet biti po mojim leđima. Nikad ne valja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Sammiru

"Sammir je najtrofejniji igrač Dinama svih vremena. On ima svoje želje, one su proizašle njegovom krivnjom, ali i iz onoga što su mu napravili dio medija i navijača. Želio je otići, a ako nema ponude budite sigurni da će on ginuti za Dinamo. Nije on stroj da svaku utakmicu bude najbolji. Sammir je dobrodošao, ako želi novi ugovor dobit će ga, ako neće onda će ići van kao slobodan igrač. Prema njemu neće biti sankcija, jer on to nije zaslužio. On odavde mora izaći ispraćen pljeskom. Garantiram da će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka."

O transferu Ivana Kelave

"On je i sportaš i čovjek koji je zaslužio ući u Dinamove anale. On je već dvije godine želio otići van kako bi osigurao egzistenciju. On je rano ostao bez oca i brine za svoju obitelj. Molio je i klub i mene da ga pustimo kad dođe prilika. Došla je prilika i on je potpisao ugovor na najmanje pola milijuna eura plaće. I Dinamo će dobiti 600 tisuća odštete. Sve ostalo su špekulacije, pa nije on otjeran iz Dinama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Alenu Haliloviću

"Naravno da bi ove talentirane Kovačiće, Jedvaje i Haliloviće htjeli što duže gledati. Oni će otići, a uvijek će biti prerano. Kad je to već tako, onda ta sredstva od njih koristimo da se pojačamo i kupimo nekog novog Kovačića, Halilovića, Jedvaja... Ja sam obitelj Halilović skinuo s kamiona jer su se selili u Madrid. I sad se ja moram opravdavati što sam kroz njih Dinamu osigurao budućnost. Doći će dan kad će naši igrači ostajati što duže u klubu ali, morate imati snagu kluba, natjecanja, novca..."

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo