DANI TUGOVANJA / Zbog smrti kraljice Elizabete II. staje sport u Velikoj Britaniji: Nema ni Premier lige

Image

Otkazana su natjecanja u biciklizmu, golfu i kriketu, a pretpostavlja se da će se i u svim ostalim sportovima donijeti ista odluka

9.9.2022.
13:08
VOYO logo

Kraljica Elizabeta II. umrla je u 97. godini života nakon više od sedam desetljeća na tronu Velike Britanije. Već u četvrtak navečer bilo je jasno da će zbog toga biti otkazan veći broj sportskih događanja ovog vikenda, a od sinoć se iščekivao sastanak čelnika Premiershipa koji su jutros vijećali o toj temi.

Malo nakon 12 sati po našem vremenu objavljeno je na službenim stranicama Premier lige da će se utakmice ovog vikenda, uključujući i dvoboj koji se trebao igrati u ponedjeljak, odgoditi kako bi se iskazalo poštovanje prema iznimnom doprinosu kraljice Elizabete II. Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivana odluka

"Mi i naši klubovi, odgađamo utakmice ovog kola kako bismo iskazali zahvalnost i poštovanje Njezinom Veličanstvu za dugogodišnje služenje našem narodu. Bila je naša najdugovječnije monarhinja, koja je inspirirala mnoge i ostavila iza sebe nevjerojatno nasljeđe" , kazao je izvršni direktor Premier lige Richard Masters.
Dodao je još kako će javnost izvijestiti o tome hoće li se igrati ostale predviđene utakmice tijekom 17 dana žalosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već ranije su otkazani i odgođeni drugo sportski događaji. Tako se u petak neće igrati utakmica 9. kola Championshipa između Burnleya i Norwicha kao ni susreti nižih liga.

Sličnu odluku je donio i Nogometni savez Sjeverne Irske. Otkazana su natjecanja u biciklizmu, golfu i kriketu, a pretpostavlja se da će se i u svim ostalim sportovima donijeti ista odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo