ZAŠTO JE DINAMO IZGUBIO? / 'Ivanušec indisponiran, Oršić nevidljiv. Uzvrat? Dinamo je pronašao formulu'

Image

Prvu četvrtfinalnu utakmicu između zagrebačkog Dinama i španjolskog Villarreala u Europskoj ligi za Net.hr analizirao je Igor Pamić

9.4.2021.
7:04
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici četvrtfinala Europske lige u četvrtak izgubili na stadionu u Maksimiru od Villarreala sa 0-1 (0-1).

Image
DINAMO IZGUBIO OD VILLARREALA NA MAKSIMIRU: /

Žuti zabili iz penala, Modrima poništen pogodak u prvom dijelu

Image
DINAMO IZGUBIO OD VILLARREALA NA MAKSIMIRU: /

Žuti zabili iz penala, Modrima poništen pogodak u prvom dijelu

Jedini pogodak na utakmici Villarreal je postigao iz kaznenog udarca u 44. minuti kada je precizan bio Gerard Moreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Prethodno je Teophile-Catherine na samoj gol-aut liniji rukom blokirao pokušaj ubacivanja Morena pred Dinamova vrata, a njemački sudac Siebert je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je tijekom čitavog susreta bio ravnopravan šestoplasiranom sastavu španjolskog prvenstva, no zbog jedne neopreznosti u obrani ostao je bez pozitivnog rezultata.

'Dinamo jako dobar, čak iznenađujuće dobar'

Utakmicu je za Net.hr analizirao Igor Pamić, hrvatski trener i bivši nogometni reprezentativac, koji je tijekom igračke karijere nosio dres Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Igor Pamić

"Utakmica je bila jako dobro pripremljena, Dinamo je bio jako dobar, iznenađujuće dobar i čak je uspio parirati u posjedu, imali su jako dobar posjed u prvom poluvremenu. Izgledali su kao momčad koja bi mogla napraviti dobar rezultat. Sigurno ih je poremetio jedanaesterac u završnici prvog poluvremena i na onakav način", rekao je Pamić na početku pa proanalizirao nastavak utakmice:

"Drugim poluvremenom ne možemo biti zadovoljni. Mislim da su izmjene ključ toga što Dinamo više nije bio dobar, što je bio bezopasan. Petković da, ali istovremenim ulaskom Kastratija koji samo drži širinu Dinamo nije imao dovoljno igrača da bi mogao ovako kvalitetnog protivnika ugroziti u zadnjoj trećini. Isto tako, izlaskom Jakića znalo se da Ademi neće moći igrati prema naprijed. Znamo koliko Ademi ima fantastičan tajming i dolazak iz drugog plana i istovremeno čuva prostor u obrani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dinamo - Villarreal

"Ne možemo biti zadovoljni, Ivanušec je bio indisponiran, Oršić automatski s takvom igrom nevidljiv i Dinamo nažalost nije uspio prezentirati tako dobru igru kao u prvom poluvremenu. No, rezultat je dobar, Villarreal je imao šanse, ali nije uspio kazniti, nedostajao im je zadnji pas, i mislim da je Dinamo spreman za čudo u Španjolskoj", rekao je Pamić.

Slobodna sudačka procjena

Pamić je potom prokomentirao i jedanaesterac koji je u konačnici presudio Modrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene strahovito ljuti ta slobodna sudačka procjena. Tu je bilo puno igrača, igrač je išao u blok i vidi se da je njega lopta pogodila u ruku. Volio bih da ga nije sudio, ali ne možemo sucu previše zamjeriti. Imao je argumenata da ga sudi", prokomentirao je.

'Izmjene nisu bile pogođene'

Dinamo je u ovaj susret ušao s puno problema u napadačkoj liniji jer Mario Gavranović nije konkurirao zbog ozljede, a Bruno Petković je susret je počeo na klupi jer nije bio potpuno spreman nakon povrede. Stoga je najistureniji igrač Modrih bio Iyayi Believe Atiemwen koji je do sada imao ulogu "jokera" s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo nije ni imao drugih mogućnosti, svi smo očekivali taj potez. No, problem je bio u tome što Atiemwen nije bio na nivou, loše je odigrao prvo poluvrijeme, imao je samo jedan svoj prodor i izgubio je puno lopti", prokomentirao je Pamić pa se osvrnuo na poteze Dinamovog trenera Damira Krznara:

"Fantastično je pripremio utakmicu, Dinamo je bio odličan u prvom poluvremenu. Gledajte, nama je lakše pričati sa strane, ali vidjelo se da Dinamo u drugom poluvremenu nije imao s kim napasti i doći u završnicu. Po meni izmjene nisu bile pogođene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nije bez izgleda

Za kraj je Pamić rekao kako se Dinamo treba postaviti u uzvratu koji se igra za tjedan dana ako želi proći u polufinale.

"Dinamo je pronašao formulu. Ono što se vidjelo u prvom poluvremenu, Dinamo je stajao u fantastičnom bloku sa zadnjom linijom na 25, nekad čak i 30, metara, i iz tog bloka dobro izlazio. Villarreal ima svoj standard, treba isto ovako pripremiti momčad, biti strpljiv. Prvo poluvrijeme je to pokazalo i plus Bruno Petković. Ako će imati Petkovića na njegovoj najboljoj razini i ako će imati Ademija na najboljoj razini, Dinamo može 'gore' napraviti puno jer će imati svojih četiri-pet šansi. Dinamo je pokazao da ga se ne može otpisati i sve je otvoreno", zaključio je Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo