ZAŠTO HNL NA KRAJU IPAK NIJE PREKINUT? / Šuker briljirao - 'A što bi trebali raditi nogometaši? Da budu sezonci na Jadranu?'

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Polufinalne utakmice Kupa će biti odigrane bez gledatelja, a još nije poznato kad će se oni moći vratiti na tribine

30.5.2020.
16:07
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

"Postoje algoritmi i ukoliko se dogodi incident, sve imamo spremno. Rizik da se nešto dogodi vrlo je malen", izjavio je predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza prof. dr. Dragan Primorac predstavljajući rezultate projekta "Hrvatski model molekularne i serološke dijagnostike hrvatskih nogometaša u borbi protiv COVID-19", uoči subotnjeg nastavka nogometnih natjecanja u Hrvatskoj.

Subotnjom polufinalnom utakmicom Hrvatskog nogometnog Kupa između Slaven Belupa i Lokomotive, te nedjeljnim polufinalnim okršajem Rijeke i Osijeka, bit će nastavljena nogometna aktivnost u Hrvatskoj, koja je zaustavljena 8. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je sport diljem svijeta stao, vidjeli smo koliko je važna njegova uloga, ali Hrvatska je pokazala profesionalnost i prije svega želim zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima te igračima, stožerima i svima koji su radili na ovom projektu", istaknuo je predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je zajedno s prof. dr. Draganom Primorcem sudjelovao na subotnjoj konferenciji za medije u Zagrebu, kojoj su nazočili i svi članovi Zdravstvene komisije HNS-a.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

29.08.2019., Zagreb - U Novinarskom domu odrzala se konferencija za medije gdje je predstavljena nova zaklada za pomoc oboljeloj djeci Mila za sve. Dragan Primorac Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Primorac o dijagnostičkom modelu i navijačima

"Pratili smo situaciju u klubovima, a Hrvatski nogometni savez ponašao se odgovorno. Najvažnije je da se nogomet vraća i presretni smo što večeras i sutra možemo gledati susrete polufinala Kupa. Nadam se da će idući tjedan sve proći u najboljem redu te da ćemo odraditi Prvu HNL, žensko prvenstvo i futsal", dodao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prof. dr. Primorac je održao detaljnu prezentaciju o hrvatskom dijagnostičkom modelu u kojem je naglasio izvrsnu suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom.

"Pokazana je velika odgovornost i velika volja. Projekt je realiziran zahvaljujući sjajnim ljudima u Zdravstvenoj komisiji i Povjerenstvu za povratak nogometa koje obuhvaćaju najkompetentnije ljude diljem Hrvatske. Hrvatska svjedoči izvrsnost unutar sustava zdravstva i znanosti, kao i unutar nogometa, a ovaj pionirski projekt snažno pozicionira Hrvatsku i prepoznaje ga se kao hrvatski model", izjavio je Primorac i dodao da je impresioniran odlučnošću klubova i njihovim poštovanjem propisanih mjera. Rezultat toga je i to da je svih 700 testiranih nogometaša bilo negativno na virus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi se navijači mogli vratiti na tribine? "Epidemiološka se situacija mijenja iz tjedna u tjedan te ne želimo stimulirati bilo koji čimbenik koji može dovesti do problema. Za mjesec dana razmatrat ćemo opcije, slušajući struku. Ukoliko bude slučajeva zaraze, sada pojedinci ulaze u određene mjere, a ne cijele institucije. Postoje algoritmi i ukoliko se dogodi incident, sve imamo spremno. Rizik da se nešto dogodi vrlo je malen", zaključio je prof. dr. Dragan Primorac.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

22.12.2017., Zagreb - Konferencija za medije nakon Izborna skupstine HNS-a u hotelu Sheraton. Predsjednik HNS-a Davor Suker. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Šuker o nastavku HNL-a

Polufinalne utakmice Kupa će biti odigrane bez gledatelja, a još nije poznato kad će se oni moći vratiti na tribine hrvatskih stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija s gledateljima je nezgodna. Mislim da je najbolje da za sada bude bez gledatelja, kao što smo vidjeli na primjeru Bundeslige. Svaka dva tjedna će se situacija mijenjati i moramo čekati. Mi bismo bili najsretniji da možemo napuniti stadione, ali ne možemo. Pitali su nas zašto ne prekinemo prvenstvo kao Francuzi i proglasimo prvaka. Nogometaši su nogometaši. Nismo željeli prekinuti prvenstvo jer što bi radili nogometaši? Da budu sezonci na Jadranu ako bude šest mjeseci pauze? Oni ne mogu ništa drugo raditi. Nismo to željeli napraviti", rekao je Šuker.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo