ZAR JE MOGUĆE? / Ipak postoji jedan rekord kojeg Cristiano Ronaldo sigurno neće srušiti

Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Cijeli niz rekorda porušio je portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo kada je zabio hat-trick Atletico Madridu u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

3.5.2017.
9:25
AFP, GERARD JULIEN
VOYO logo

Između ostalog prvi je nogometaš u povijesti natjecanja koji je zabio tri pogotka u dvije uzastopne utakmice nokaut faze.

Image
MAGIČNA RONALDOVA VEČER: /

Genijalni Portugalac ispisao nove stranice nogometne povijesti

Image
MAGIČNA RONALDOVA VEČER: /

Genijalni Portugalac ispisao nove stranice nogometne povijesti

Nadalje, aktualna sezona šesta je uzastopna u kojoj je u Ligi prvaka pogodio barem deset puta. Postao je i prvi nogometaš u povijesti madridskih derbija s 20 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč lošijem ulasku u sezonu i brojnim kritikama upućenim na račun njegove igre Ronaldo je opet impresionirao nogometnu javnost, a i zasigurno se vratio u utrku za Zlatnu loptu. Lionel Messi već je položio jednu ruku na nju, ali bi sada ona lako mogla izmaći pogotovo ako Real osvoji Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postane li Portugalac po peti put najboljim svjetskim igračem bit će četvrti nogometaš kojem je to uspjelo s više od 32 godine.

Iako je vlasnik cijelog niza pojedinačnih rekorda, jedan ipak sigurno neće nadmašiti. Stanley Matthews osvojio je Zlatnu loptu s 41 godinom, 1956., a jedini uz njega koji su je osvajali s 33 godine su Alfredo Di Stefano 1959. i Fabio Cannavaro 2006.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih nogometaša svijeta ovog je vikenda, inače, protiv Valencije gol s kojim je zasjeo na vječni tron najboljih golgetera šest najjačih liga Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je zabio 367. prvenstveni gol glavom, tako što se na Carvajalov ubačaj s desne strane postavio bolje i skočio više od suparničkih stopera Garaya i Mangale čime je prešao Jimmyja Greavesa, s kojim je do sada dijelio prvo mjesto na vječnoj tablici najboljih strijelaca šest najjači europskih liga.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo