ZANIMLJIVO JE TKO SE MEĐU PRVIMA SJETIO RAKITIĆA: / Do jučer su svašta o njemu pisali, a evo što kažu na njegov oproštaj

Image
Foto: Profimedia

Među prvim uglednim stranim medijima koji su se raspisali o Rakitiću bio je katalonski Sport

21.9.2020.
17:56
Profimedia
VOYO logo

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić odlučio je završiti svoju reprezentativnu karijeru nakon 106 nastupa u kojima je postigao 15 golova za Vatrene.

Rakitić je prvu utakmicu odigrao 8. rujna 2007. protiv Estonije u kvalifikacijama za EURO 2008., a samo četiri dana poslije je protiv Andore postigao i svoj prvi pogodak. Posljednji od svojih 15 reprezentativnih pogodaka postigao je na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji u pobjedi 3-0 nad Argentinom, a posljednju nastup imao je 13. listopada prošle godine u Cardiffu protiv Walesa (1-1), u kvalifikacijama za EURO 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 106 nastupa Rakitić je četvrti po broju odigranih utakmica za hrvatsku reprezentaciju, a više ih imaju samo Darijo Srna (134), Luka Modrić (127) i Stipe Pletikosa (114).

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Image: 382847252, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Commercial electronic, Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage., Model Release: no

Javili se Katalonci

Izuzev ovih domaćih i regionalnih medija, koji su Rakitićev oproštaj od reprezentacije detaljno popratili, među prvim uglednim stranim medijima koji su se raspisali o Rakitiću bio je katalonski Sport. Rakitić i Sport imaju svakako svoju povijest, koja je nerijetko bila podosta burna. Sport, list blizak Barceloni, svojevremeno je bio veliki kritičar Rakitića, dok je ovaj igrao u Barceloni, a bili su uvjerljivo najaktivniji od svih španjolskih medija kada je Hrvat napuštao klub. Gotovo su svakodnevno u javnost plasirali razne informacije o Rakitiću, čak više netočne nego točne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su, ha, korektno odradili posao... "Drugoplasirani sa Svjetskog prvenstva u Rusiji ostat će zlatnim slovima upisan u povijesti reprezentacije. Hrvatsku je u Rusiji porazila samo Francuska u finalu", piše Sport i zatim postavlja u članak Rakitićevu oproštajnu izjavu i naglašava kako je odlučio u potunosti posvetiti se Sevilli, odnosno, klupskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo