LIVERPOOL VS. MAN UTD

ZAISKRILO UOČI NAJVEĆEG ENGLESKOG DERBIJA: Mourinhu prijeti kazna, a utakmica još nije ni počela!

Zaiskrilo je uoči najvećeg derbija engleskog nogometa, sudara između Liverpoola i Manchester Uniteda, koji je na rasporedu večeras na Anfieldu.

U središtu pažnje je sudac Anthony Taylor čije imenovanje nije najbolje sjelo Liverpoolovim navijačima, a onda je situaciju dodatno zaoštrio menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho. Problem je što Taylor živi u okolici Manchestera, pa se na Anfieldu pribojavaju da bi mogao naginjati Unitedu, a njegov je izbor za suca derbija kritizirao i nekadašnji šef sudačke organizacije Keith Hackett.

‘Namjerno rade pritisak’

Nakon svega se oglasio i Mourinho koji je izrazio strah da će Taylor zbog silnog pritiska kojem je izložen raditi pogreške na štetu njegove momčadi.

“Mislim da je gospodin Taylor vrlo dobar sudac. Ali netko s namjerom radi takav pritisak na njega da mislim da će mu biti teško dobro suditi u ponedjeljak”, izjavio je Mourinho.

A ta bi ga izjava, prema izvještaju BBC-a, mogla skupo koštati. Postoji, naime, mogućnost da će Engleski nogometni savez (FA) pokrenuti postupak protiv portugalskog stručnjaka jer je komentiranje sudaca strogo zabranjeno, i prije i nakon utakmice. U svakom slučaju, Tayloru večeras neće biti lako jerpritisak na njega očito rade sa svih strana.

Povratak na Net.hr